Kézilabda

2022.05.26. 11:47

Gyöngyösön a hatodik hely a tét a NEKA ellen

A férfi NB I. 26., záró fordulójában a Gyöngyös a NEKA csapatát, az Eger a Budakalászt fogadja.

Sike Károly

A gyöngyösi Papp Bencéék (a labdával) nagy dobásra készülnek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

HE-DO B. Braun Gyöngyös (6.)–NEKA (12.)

Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, péntek, 18.00. V.: Hargitai G., Markó G.

Már a döntetlen is a biztos hatodik helyet jelentené a mátraaljai gárda számára. A gyöngyösiek előnye jelenleg két pont a hetedik helyezett Komlóval szemben, pontazonosság esetén a jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően a baranyaiak kerülnének előkelőbb pozícióba.

Ezzel együtt az akadémisták legyőzése nem tűnik megoldhatatlannak feladatnak, hiszen Ubornyák Dávidék az idegenbeli bajnoki fellépésen magabiztosan nyertek (35–29), majd a Ligakupa elődöntős párharcában is jobbnak bizonyultak riválisuknál. A NEKA egy esetleges győzelemmel a Dabas és a Fejér B.Á.L. Veszprém vereségével a 10. helyre léphet előre.

A gyöngyösieknél a szezon végén távozó Merkovszki Pál, Nagy Benedek, Marko Vaszics, Mitar Markez, Papp Bence, Ubornyák Dávid, Lubomir Duris és Uros Vilovszki is utolsó bajnoki fellépésre készül.

SBS-Eger (13.)–Schieszl-Budakalász (8.)

Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, péntek, 18.00. V.: Fekete T., Tóth D.
A csalódást keltő szezont követően már csak a szép búcsúban bízhatnak a megyeszékhelyi gárda hívei. Az SBS-Eger az utolsó két forduló eredményétől függetlenül hét év után búcsúzni kényszerül az élvonaltól.

– A jelenlegi helyzetben csak abban bízhatunk, hogy a többségnek sikerült felülemelkedni a problémákon és jó szájízzel tudunk elköszönni a közönségünktől – jelentette ki az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Elég mélyen vagyunk, de igyekszünk olyan állapotba kerülni, hogy ne okozzunk újabb csalódást.

A keretet illetően Franco Gavidia kivételével mindenki bevethető. Az argentin védekező specialista a folytatásban már nem áll a csapat rendelkezésére.

Ugyanakkor a Budakalász még nem engedhet ki. Csoknyai István együttese a nyolcadik hely megtartására törekedhet, miközben a Ligakupa döntőjében is érdekelt. A HE-DO B. Braun Gyöngyös elleni kétmeccses finálé első felvonását egy góllal nyerték (30–29) a Mátraalján. A visszavágóra június 1-én kerül sor Budakalászon.

A 26. forduló további programja
Péntek
18.00: Dabas KC VSE–Pick Szeged
Szombat
13.00: Sport36-Komló–Balatonfüredi KSE
14.05: Telekom Veszprém–Grundfos Tatabánya KC
17.00: Kecskeméti TE-Piroska szörp–Csurgói KK
Vasárnap
18.00: Fejér-B.Á.L. Veszprém–FTC
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában