Labdarúgás

2022.06.10. 19:27

Erős(s) útra lépett a Füzesabonyi SC labdarúgó-csapata

Füzesabony SC-Erőss út néven, edzőként Nagy Endre irányításával és az Erőss út Kft. szerepvállalásával gyökeres változásokat jelentett be a pénteki sajtótájékoztatón Füzesabony város polgármestere és a megyei I. osztályú klub vezetése.

Bódi Csaba

Nagy Endre (balról), Erőss Róbert, Nagy Csaba, Bocsi Zoltán és Petővári József

Forrás: Bódi Csaba/Heves Megyei Hírlap

– Az NB III-ból történt ki 1998-as kiesés óta tartott a labdarúgó szakosztály vesszőfutás, amelyben főleg az utóbbi hét év volt az igazán nehéz – mondta Füzesabony polgármestere, Nagy Csaba. – Ez több okra vezethető vissza, köztünk az utánpótlás területére vagy éppen a tőkeerős szponzor hiányára. Ettől az évtől azonban változás áll be, köszönhetően annak a megállapodásnak, amely az önkormányzat és az Erőss Róbert irányította Erőss út Kft. között született. Füzesabonyhoz méltó színvonalat képviselő csapatot szeretnénk kialakítani, amelynek a célkitűzése az első három hely valamelyikének a megszerzése a megyei I. osztályban. Köszönöm a klub ügyvezetőjének, Petővári Józsefnek és a labdarúgó szakosztály első emberének, Bocsi Zoltánnak az eddigi tevékenységét. Sokan csak az eredményen keresztül ítélik meg a munkát, de jómagam tudom, hogy mindketten mennyit tettek azért, hogy Füzesabonyban életben maradjon a labdarúgás.

Beigazolódott, amit május végén lapunkban már tényekre alapozva közöltük, azaz Erőss Róbert és Nagy Endre füzesabonyi érkezése immár hivatalos, mint ahogy az is, hogy az FSC-nél minden adott ahhoz, hogy bátrabban lehessen a jövőbe tekinteni.

– A besenyőtelki szerepvállalás megrekedt, sokkal többet szeretnék a futballból kihozni, de sajnos ott az önkormányzati részről végesek a lehetőségek – fogalmazott Erőss Róbert. – Igaz, itt sem fonják kolbászból a kerítést, de a körülmények és a lehetőségek teljesen más alapokon nyugszanak. Erre alapozva bajnoki címre esélyes csapatot szeretnénk kialakítani. A Besenyőtelek SC-t a jövőben is fogom támogatni, de ennek mértéke az eddigiekhez képest lényegesen lecsökken.

A szakmai munkát illetően a Besenyőtelekről öt év múltán távozott Nagy Endre vázolta a jövőképet.

– Nagyon örülök a létrejött összefogásnak a városvezetés és Erőss Róbert között, ezek után magam is örömmel vállaltam el a feladatot – fogalmazott az Füzesabony SC-Erőss út csapatának edzője. – Kicsit  kirakatcsapat leszünk és a főszponzor futball iránti elkötelezettségét ismerve mondhatom, hogy nem lassan és nem halkan somfordál be sehová, így nagyot fog ez a történet szólni. Ütőképes csapatot akarunk létrehozni, de ehhez rengeteget kell dolgozni, mert sok új játékos érkezik. Szóban már kilenc labdarúgóval megállapodtunk, az érkezők listája mutatja, hogy komolyan gondoljuk a feladatunkat. A lehetőségeink sokkal jobbak, mint Besenyőtelken voltak. Olyat sosem mondunk, hogy megfogjuk nyerni a bajnokságot, de olyat igen, hogy meg akarjuk nyerni a bajnoki címet.

Az FSC ügyvezetőjeként Petővári József Bocsi Zoltánon kívül Juhász Andrásné technikai vezető és Hackné Irénke  munkájáért volt hálás, majd kiemelte, reméli, hogy a régi fényében ragyog majd a város infrastruktúrában sokat fejlődött labdarúgó-sportja, amelyben örvendetes a fiatalok térhódítása. Bocsi Zoltán kifejezte örömét, hogy kimozdul a klub ebből az állapotból, miközben ő is fontos feladatnak nevezte az utánpótlás-nevelést, a bázis további erősítését.

Az FSC eddig nyári érkezői
Eger SE (4): Antal Zsolt, Debreczeni Dávid, Farkas Krisztián, Vajda Ákos
Besenyőtelek (5): Pataki Viktor, Németh Attila, Jónás Attila, Radócz Ákos, Baji Ádám
Mezőkövesd II. (1): Jaksi Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában