Asztalitenisz

2022.06.14. 18:08

Hat év után újra lehet NB I-es női asztalitenisz csapat Egerben

A HRT Spedition Egri Asztalitenisz Klub vezetőedzője az elmúlt szezon értékelésén túl jó hírt közölt a jövőt illetően.

B. Cs.

A 2015/16-os idényt követően ismét fókuszba kerülhetnek az egri hölgyek

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Viszonylag zökkenőmentes évet hagytunk magunk mögött, a Covid-járvány sem okozott olyan mély sebeket az egyesületen, hogy ne tudtunk volna egy picit előrébb lépni – mondta a klub vezetőedzője, Pálosi Balázs. – Nagy köszönettel tartozunk támogatóinknak, ugyanis anyagi biztonság nélkül nem lett volna elvárható a zökkenőmentes működés. Kiemelném az Egri Városi Sportiskola, a Grif-Tools Kft., a HRT Spedition Kft. és a FEBA 2000 Kft. segítségnyújtását. Nyáron folytatódnak az edzések, gyerektáborok, illetve edzőtáborok is következnek. Szeptembertől előreláthatólag csapataink ugyanazokban a bajnoki osztáságokban szerepelnek, mint tették azt a 2021/22-es idényben. Továbbá megteremtődött a lehetőség, hogy hat év után újra női NB I-es csapatot indítson a klub. Az együttest zömmel saját nevelésű fiatal játékosok alkotják majd.

Pálosi Balázs kiemelte, hogy semmiképp nem feledkeznek meg az edzői stáb tagjairól, akik a hátukon viszik az egri asztalitenisz-életet, az utánpótlás-nevelést, illetve az NB-s csapatok felkészítését.

– Nagy köszönet jár Beniczky Magdolnának, Timafalvi Gergőnek és Tóth Gergőnek – sorolta a trénereket a vezetőedző.
Azt már Egri Asztalitenisz Klub elnöke, Pálosi-Kovács Kinga közölte, hogy a férfi NB I. Keleti csoportjában idén ötödik helyen végzett az egylet csapata, köszönhetően a remek őszi kezdésnek.

– A FEBA által támogatott NB II-es gárda újoncként, főként Banok Tamás jó szereplésének betudhatóan kényelmesen bentmaradva hetedikként zárt. A megye I. osztályú bajnokságban a középmezőnyben végeztünk, míg a csak utánpótlás játékosokból álló megyei II-es együttes két értékes győzelemmel fejezte be az idényt. Ettől a társaságtól jövőre várunk eredményt – tekintett előre Pálosi-Kovács Kinga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában