Labdarúgás

2022.07.16. 09:23

A gyöngyösi Pedagógus FC ezüstérmesként tért haza Ausztriából

A mátraaljaiaknak szokatlanul hatott a kispályától jóval szélesebb és hosszabb játéktér, illetve a 8+1-es felállás az ausztriai Gratwein nevű településen rendezett tornán.

B. Cs.

Hegyekkel körbevett völgy alján található pályán szerepeltek a gyöngyösiek

Forrás: PFC

– A Graztól 10 kilométerre fekvő, festői szépségű kisváros és az impozáns környezetben, hegyekkel körbevett völgy alján található stadion fantasztikus atmoszférát biztosítottak az eseménynek – mondta a  Pedagógus FC játékosa, Kovács Attila.

A gyöngyösi városi bajnokság öregfiúk csoportjában szereplő gárda labdarúgója arról is beszámolt, hogy a kiválóan előkészített pályán a lelkes szurkolósereg csak fokozta a remek hangulatot. 

Az 1x40 perces mérkőzéseken mindenki játszott mindenkivel, s a körmérkőzések zárultával alakult ki a végső sorrend.

– Számunkra szokatlan volt a kispályánál jóval szélesebb és hosszabb játéktér, illetve a 8+1-es felállás, de a kezdeti nehézségek után sikerült alkalmazkodni – folytatta Kovács Attila. – Tempós, feszült találkozók követték egymást. A sportszerűség és a csapatszellem végig meghatározó erővel bírt, ugyanakkor sok szép egyéni megoldásnak is tapsolhatott a szépszámú közönség. 

A programba városnézés is belefért a Pedagógus FC tagjainak
Forrás: PFC

A hat csapatot felvonultatott mezőnyben a gyöngyösi középiskolában tanító és az egyetemen oktató tanárokból álló Pedagógus FC – egyetlen külföldi résztvevőként – ezüstérmesként végzett. A házigazdák ígérete szerint jövőre újra sor kerül a tornára, amelyen szívesen látják a tavaly nyáron a gyöngyöstarjáni Vastüdő-kupát elhódított tanári gárdát.

– Az eseményen történt részvételt a csapat menedzsere, a szintén pedagógus Szentpéteri Gábor szervezte meg, amiért nagy köszönettel tartozunk – emelte ki Kovács Attila.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában