Sakk

2022.07.18. 12:15

Mongol győztest avattak a 45. Agria Sakkfesztiválon

Négyes holtversenyt követően, a Bucholz számítás alapján Nomin-Erdene Davaademberel, a DEAC 22 éves éltáblása fogadhatta a győztesnek járó gratulációt.

S. K.

Nomin-Erdene Davaademberel (szemből)

Fotó: Daniel Beran

Az 1900 Élő-pont feletti FIDE-értékszámmal rendelkezők mezőnyében az első négy helyezett egyaránt öt pontot szerzett. Nomin-Erdene Davaademberel mögött az Edelényi VSE kiválósága, Pribelszky Bence végzett a második helyen, a vietnami származású, de már magyar színekben sakkozó To Nhat Minh és a szintén edelényi Vodila Martin Botond előtt. A legeredményesebb egri versenyzőnek a 4,5 pontot gyűjtő Becskei Zoltán számított, míg a legjobb Heves megyei sakkozónak járó különdíjat a 4 pontot szerzett, 16 éves Murányi Péter vehette át.
A 900 ezer forint díjalappal bíró, hétfordulós, svájci rendszerben zajlott 45. Agria Sakkfesztiválon kilenc nemzet 83 versenyzője ült asztalhoz. Az Egri Bolyki Bástya SE rendezvényének helyszínéül a megyeháza díszterme szolgált.
Az 1900 Élő-pont alatti FIDE-értékszámosok mezőnyében nem kis meglepetésre a Diósgyőri VTK 12 éves versenyzője, Kovács Kristóf százszázalékos teljesítménnyel végzett az élen. A legjobb Heves megyei sakkozónak járó különdíjat az Andornaktálya csapatvezetője és játékosa, Szegő Krisztián vihette haza. A legjobb egriként a házigazda Bolyki Bástya SE 14 éves kiválósága, Kovács Rebeka Zsófia fogadhatta a gratulációkat.
A díjakat a Heves Megyei Sakkszövetség elnöke Barna Nándor adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában