Labdarúgás

2022.09.12. 16:48

Elzárta a vizet a polgármester, kérdésessé vált, életben marad-e a novaji foci

Nincs víz az öltözőben, nem tudni, hogyan tovább.

M. H.

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Drága Sporttársak! Sajnálattal közlöm veletek, hogy sajnos Novajon egyenlőre úgy néz ki nem lesz több bajnoki mérkőzés! Ugyanis a polgármester elzárta a vizet. Csütörtökön 15 játékos jött edzésre, és nem tudtunk zuhanyozni. Se szó, se beszéd, elzárta a vizet. Nem tudjuk mi lesz, nem szeretnénk visszalépni a bajnokságtól, de ilyen ellenséges polgármesterrel nagyon nehéz lesz életben maradni. Kilincselünk mindenhova pénzért, hogy továbbra is legyen csapat Novajon – ezt a bejegyzést osztotta meg Ágó Ferenc, a Novaj SE edzője a Heol Sport oldalán.

A bejegyzés alatt rengeteg különböző komment jelent meg, Demkó Gábor polgármester pedig saját közösségi oldalán reagált mindezekre.
– A novaji sportpályát az Magyar Labdarúgó Szövetség nem ítélte alkalmasnak a sportolásra a pálya állapota miatt, mivel nem locsolták – ez az egyesület feladata –, így nagy repedések voltak benne. Az egyesület tavaly egy 40 ezer forintos vízdíjból csinált az önkormányzat terhére egy 160 ezer forintos vízdíjat, 35 köbméter víz folyt el az épületen belül. Másfél éve kértem az egyesület vezetőségét, hogy keressenek szponzorokat mert az önkormányzatnak nem tiszte és feladata több százezer rezsiköltséggel támogatnia egy olyan egyesületet, ahol a játékosok egy szabadidős sportot űznek – írta. Közölte továbbá, hogy a többi novaji egyesülettel szemben nem is volt ez fair, mert nekik nem jutott ennyi támogatás, hanem pályáztak.

– A novaji csapatban 21 játékosból 5 novaji van. A 35 köbméter víz elfolyatás miatt az öltöző épülete tönkrement és nem az önkormányzat csinálta ezt a kárt, de az önkormányzatnak kellett a számlát kifizetni. Úgy gondolom, vannak fontosabb feladataink is, mint a sport, így a gyermekétkeztetés, idősgondozás, hivatali intézmények fenntartása – óvoda, orvosi rendelő, védőnői és gyógyszertár-szolgáltatás –, közvilágítás, az önkormányzati dolgozók bérének a kifizetése. Sajnálom, hogy nem tudunk forrást továbbra már biztosítani, de az önkormányzatokra nem érvényes a rezsi ársapka: három és félszeres áron kapjuk a villanyt és hétszeres áron a gázt. Aki szereti a sportot, az fizessen érte, én se mehetek be ingyen az uszodába, pedig nagyon jó lenne – zárta gondolatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában