Eheti

2022.11.11. 17:00

Podcast: a kézilabdázás egri ikonjával beszélgettünk

Podcastsorozatunk legújabb részében Herczeg Béla volt Bodolai Zsolt és Sike Károly vendége.

HEOL

Herczeg Béla

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az Egri Városi Sportiskola kézilabda-szakágvezetője személyes tapasztalatok birtokában mondta el véleményét a női Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott teljesítményéről, továbbá szóba került az egri utánpótlásban végzett munka sikeressége is.

– Megtisztelő, hogy meghívást kaptam a kézilabda Európa-bajnokságra, nagyon izgalmas és érdekes tapasztalatokat szereztem. Folyamatosan elemeztük a meccseket, viszont sajnálattal kell mondanom, hogy nem szereztem jó tapasztalatokat. Nem akarok vészmadár lenni, de úgy gondolom, hogy morális és szakmai szempontból is nehéz időszak elé néz a női kézilabda-szakág – fogalmazott Herczeg Béla.

Az október 23-án Pro Agria szakmai díjjal kitüntetett szakember arról is beszélt, hogy miben látja az elmaradást: 
– Az utánpótlást tekintve kétségkívül Európa élvonalában vagyunk, utána viszont várná az ember, hogy az ifjú hölgyekből sikeres felnőtt játékos legyen. Ám Márton Grétát, Klujber Katrint és talán Vámos Petrát leszámítva nagyon kevés az olyan játékos, akiben valóban ott van a vágy arra, hogy a nemzetközi elithez tartozó játékos legyen – mondta.

Hallgassa meg a teljes beszélgetést videa- és spotify-csatornánkon!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában