LED-csere

2024.06.02. 21:31

Zöld Bajnok címet kapott Mátraballa

Mátraballán sok háztartás kapcsolódott be az ingyenes LED-csereprogramba. Duplán jól jártak, kitüntették őket.

Barta Katalin

Mátraballa sikeresen nevezett és remek eredményt ért el a CYEB csoport által elindított LED-csereprogramban. Az elmúlt évtized legnagyobb lakossági energiahatékonysági projektjében való kimagasló részvételért a napokban átvehették a Zöld Bajnok megtisztelő címet igazoló oklevelet.

Pádárné Gyuricza Henriett, polgármester emlékeztetett arra, hogy 2022-ban az önkormányzat és a CYEB csoport együttműködésének köszönhetően ingyenesen volt lehetőség a háztartásokban energiatakarékos izzók igénylésére.
Magyarországon 530 település vezetése ismerte fel a lehetőséget, és dolgozott azon, hogy közösségét minél hatékonyabban szolgálja. Ezen települések között voltak olyanok is, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak és  kiérdemelték ezt a megtisztelő címet.
A község vezetője nagyon büszke erre az eredményre, hiszen a ballaiaknak pénzt és energiát sikerült ezzel megtakarítani, valamint nagymértékben hozzájárultak a környezeti ártalmak csökkentéséhez.
Jó hír: lehetőség lesz arra is, hogy azok a háztartások, akik nem vettek részt a programban, azt a későbbiekben megtegyék.  Erről az egyeztetések már megkezdődtek.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában