Labdarúgás

2023.02.14. 18:21

Hevesen előbbre tekintenek a tavaszi idénytől

A halovány őszi szereplés után tavasszal az első nyolc közé vágyik a Hevestherm-Hevesi LSC csapata. A gárda kerete jelentős részben fiatalokból áll, így nemcsak jobb idényben, hanem hosszabb távon is eredményesen teljesítő együttesben bízik az együttes játékos-edzője.

Bódi Csaba

A következő feladatot a Gyöngyöshalász legyőzése jelenti a Téli-kupa elődöntőjében

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Amit elterveztem a téli felkészülésre, azt eddig sikerült végrehajtani – mondta Besenyei Ferenc. – A heti három edzés és a hétvégi meccsek során a hozzáállással és az edzéslátogatottsággal is elégedett voltam. Ezen tényezőkön kívül azért is lehetek bizakodó, mert a játékosállomány zömét sokra hivatott fiatalok alkotják. Nagy érték és jelentős potenciál van a jelenlegi csapatban. Az egyik célunkat egy ilyen keret kialakítása jelentette, amely hosszabb távon képes lehet arra, hogy a várost és a klubot méltó módon képviselje az I. osztályban.

A  Hevestherm-Hevesi LSC alakulata a 2022/23. évi Heves vármegyei I. osztály őszi idényében 11 mérkőzésen 13 pontot gyűjtött.

Négy győzelem, egy döntetlen és hat vereség áll a gárda mérlegén 17–23-as gólkülönbséggel. Az 1. fordulóból elhalasztott Füzesabonyi SC-Erőss út elleni összecsapást április 19-én, 18 órától pótolják a csapatok. Előbb azonban még a Téli-kupa kínál kihívást a HLSC-nek.

– Versenysorozatról lévén szó nem mellékes az eredmény, különösen úgy, hogy vasárnap a döntőbe jutásért játszhatunk a Gyöngyöshalásszal – tért rá a Téli-kupa elődöntőjére Besenyei Ferenc. – Szeretnénk a fináléba jutni és elhódítani a serleget. A március 4-én kezdődő bajnokságot illetően konkrét célt sem tavaly nyáron, sem most nem határoztunk meg. A viszonylag rossz ősz után az első nyolc közé kerülés lehet a realitás. A mezőny rendkívül kiegyenlített, így egy-egy győzelem vagy vereség nagy súllyal esik a latba.

Átigazolások – Rövid ideig tartó gyöngyösi távollétet követően újra visszatért Hevesre a 22 éves Váradi Zoltán, míg a 33 esztendős Hájos Norbert Jászárokszállásról érkezett a téli átigazolási időszakban. Távozóként egyedül Csőke Bence szerepel, a 31 éves középpályát hat hevesi idény múltán Jászapátiban folytatja pályafutását.

A hevesiek abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a korábban megszokott jó körülmények között végezhetik a felkészülést.

– Legfőbb támogatónk, a hevesi önkormányzat és helyi sportcsarnok vezetésének köszönhetően ugyanúgy edzhetünk, mint korábban – hangsúlyozta Besenyei Ferenc. – Nincsenek korlátozások, ebben az időben ez nagyon nagy érték és előny, amiért köszönettel tartozunk. Bízunk benne, hogy ezen felül mindezt az eredményességgel is meg tudjuk hálálni és egyre többen lesznek majd kíváncsiak csapatunk mérkőzéseire.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában