Labdarúgás

2023.02.26. 17:53

Téli-kupa: először győztes a Gyöngyöshalász SE

A Gyöngyöshalász SE csapata a címvédő Heréd LC ellen aratott kétgólos sikerrel hódította el a 2022/23. évi Téli-kupa nagypályás, műfüves torna győztesének járó serleget.

Bódi Csaba

A 2022/23. évi Téli-kupa győztese, a Gyöngyöshalász SE csapata

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Ha ezt Szabó Gyula megérhette volna... Fájdalom, a halászi klub elnöke nem lehetett részese a Téli-kupában elért diadalnak, mert február elején tragikus hirtelenséggel az öltözőben elhunyt. 

Érte, miatta is küzdött a GYHSE a vasárnap kora délután Füzesabonyban. 

Az újból hidegre fordult szeles időben a Labancz Róbert irányította gárda alig több mint félóra múltán jutott előnyhöz. A vezetés birtokában nyugodtan és magabiztosan futballoztak Sőregi Zoltánék. A szünetet követően sokáig csak a helyzetek kimaradásán bosszankodhattak Szabó Csabáék, mígnem a 73. percben a csapatkapitány, Horváth Viktor fejelte a labdát a kapu bal sarkába. A herédiek becsülettel mentek előre, de a jobb teljesítményt egyértelműen a halásziak nyújtották, akik megérdemelten nyertek és vihették haza először a győztest megillő serleget. 

A Magyar Labdarúgó-szövetség Heves Vármegyei Igazgatósága által kiírt sorozat első helyezettjének járó trófeát és a különdíjakat a társadalmi elnökség tagjaként dr. Miksi Gyula adta át. 

A Téli-kupa döntőjében:

HERÉD LC–GYÖNGYÖSHALÁSZ SE 0–2 (0–1)
Füzesabony. V.: Varga László (Rozsnaki, Király).
HERÉD: Gedei – Heinczinger, Zsámboki, Németh Sz., Székesi, Balog B., Tari Sz., Oláh N., Penczner, Micskó, Bóta (Tóth D., 64.). Edző: Német Gyula.
GYÖNGYÖSHALÁSZ: Halasi – Csomor (Galó, 87.), Rédei, Sőregi, Horváth V., Gulyás, Füzik, Szabó Cs., Jurecska, Molnár E., Nádudvari. Edző: Labancz Róbert.  
GÓL: Sőregi (23.), Horváth V. (73.).

A 3. helyért:

MAKLÁR SE–HEVESTHERM-HEVESI LSC 3–5 (1–1)
GÓL: Szabó D. (29.), Godó (66.), Sárosi (88.), ill. Volyák (34.), Balázs L. (51.), Dalnoki (67.), Budai (74.), Hornyák (82.).

Ők mondták

Labancz Róbert, a Gyöngyöshalász SE edzője: – Nagyszerű teljesítményt nyújtott a csapat, mindenki megfelelően állt a mérkőzéshez és méltóképpen tisztelegtünk, elhunyt elnökünk, Szabó Gyula emlékének. Le a kalappal a fiúk előtt!

Német Gyula, a Heréd LC edzője: – Gratulálok a tornagyőztes Gyöngyöshalász csapatának! A gárda a vármegyei I. osztály topcsapatai közé tartozik és ezt be is bizonyította ellenfelünk. Jobb fizikai állapotát érvényesítette a Halász, míg nekünk több helyzetet kellett volna kialakítani, miközben a támadásoknál az utolsó passzok nem sikerültek. Dolgozunk tovább és biztos vagyok benne, hogy sok örömet okozunk még a herédi labdarúgást kedvelőknek.

Molnár Erik (Gyöngyöshalász SE), a legjobb mezőnyjátékos cím birtokosa: – A felkészülésünk nem sikerült rosszul, ezt bizonyítja a Téli-kupában mutatott szereplésünk. A döntőben nagyon jól játszott a csapat, javarészt mi uraltuk a játékot. Saját teljesítményemről annyit, hogy próbáltam stabilt játékot hozni, ám ebben az esetben sem ez volt a döntő, mert az egész csapat hozzátette magát a mérkőzéshez.

A 2022/23. évi Téli-kupa végeredménye:

1. Gyöngyöshalász SE
2. Heréd LC
3. Hevestherm-Hevesi LSC
4. Maklár SE

Különdíjak

Legjobb mezőnyjátékos: Molnár Erik (Gyöngyöshalász)
Legjobb kapus: Halasi Ádám (Gyöngyöshalász) 
Gólkirály: Balázs Lázár Tihamér (Heves)
Fair-play-díjas: Oláh Dezső (Tura VSE)

A Téli-kupa győztesei

2015: Besenyőtelek SC
2016: Jászárokszállási VSE
2017: Egerszalók SE
2018: Felsőtárkány SC 
2019: FC Hatvan
2020: Energia SC Gyöngyös
2022: Heréd LC
2023: Gyöngyöshalász SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában