Emléktúra

2023.02.18. 15:29

Tizedszer túráztak Kiss Péter és Erőss Zsolt emléke előtt tisztelegve a Mátrában + fotók

Akár 57 kilométert is gyalogoltak a résztvevők.

M. H.

Igazi teljesítménytúra volt megemlékezéssel összekötve

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Ismét megrendezték a hagyományos Kiss Péter-emléktúrát. Ha meghalljuk az egykori gyöngyösi hegymászó nevét, szinte biztos, hogy a Kancsendzönga megmászása és a sikeres csúcshódítás utáni tragikus halála ugrik be elsőnek. A tragédia tizedik évfordulóján 57, valamint 37 és 20 kilométeres távokon lehetett indulni. A túra rajt-, illetve célhelye Sástón, az Oxygen Adrenalin Park volt. A helyszínt tömegközlekedéssel Gyöngyösről menetrend szerinti autóbusszal lehetett megközelíteni a Sástó buszmegállóig utazva. Innen ötszáz méterre volt a rajt gyalogosan, erdei ösvényen, amelyet a túra napján jelöltek ki.

Kiss Péter és Erőss Zsolt eltűnésének tizedik évfordulója alkalmából lehetőséget biztosítottak a szervezők minden távon indulónak a Kis-kő - Markazi-vár 57-es betét kör teljesítésére. Az alaptávon felül vállalt legalább plusz egy kör megtétele esetén (tehát az 57-es távon minimum kétszer kellett ezt a szakaszt megtenni) a teljesítést egy egyedi, erre az alkalomra készített jelvénnyel díjazták. A megtehető körök számát nem maximalizálták, de mindenkinek a saját távján rendelkezésre álló szintidőn belül kellett teljesíteni a vállalt távot és a plusz köröket is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában