Labdarúgás

2023.04.11. 20:17

A Gyöngyösi AK edzője büszke labdarúgóira, akik nagyszerű emberek

Jó az öreg a háznál és ez Gyöngyösön is igaz, különösképpen Vernyik Dávid, Szilágyi Norbert és Oravecz Botond esetében, még véletlenül sem bántva őket azért, mert a harmincon felül korosztályhoz tartoznak.

B. Cs.

Forrás: Heves Megyei Hírlap Grafika

A 44 éves Szilágyi, a 40 esztendős Vernyik és a 32 éves Oravecz mellett a szintén saját nevelésű fiatalok úgy erősödnek, hogy listavezető helyüket a gyöngyösiek továbbra is biztonságban tudhatják a Heves vármegyei I. osztályban.

– Bármi lesz a bajnokság vége, büszkék vagyunk a srácokra, nagyszerű emberek! – jelentette ki a Gyöngyösi AK vezetőedzője az Egerszalók ellen 4–0-ra megnyert nagypénteki meccsen. 

Majzik Zoltán az első félidőben még csak egy gólt láthatott csapatától (a 41. percben Márkus Marcell szerzett vezetést), ám az utolsó négy percre kiszakadt a gólzsák. A 87. percben Vernyik Dávid váltotta gólra Márkus beadását, majd a 20 éves csapatkapitány a 89. minutumban egyéni alakítás végén volt eredményes. Az i-re a pontot a 90. percben Babarcsik Bálint tette fel.

A 19. fordulóban a GYAK kezdőcsapatának átlagéletkorát 23 év jelentette, amelyet ugyan „megnyom” Vernyik és Oravecz, ám rájuk óriási szükségük van a csikóknak, ahogy az ezúttal nem szerepelt „Sziszire” is. A mátraaljaiak összeállítása így nézett életkor szerint: 20 – 19, 40, 20, 24, 32, 23, 19, 18, 19, 19.

A helyi erőkre támaszkodó zöld-fehérek 17 mérkőzésen szerzett 44 ponttal állnak a tabella élén úgy, hogy ők rúgták a legtöbb (54) és ők kapták a legkevesebb (9) gólt. A góllövőlista második helyén Márkus Marcell áll 18 találattal.

Mi ad okot a büszkeségre, ha nem ezek a tények?!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában