Labdarúgás

2023.04.10. 19:03

Domoszló polgármestere győztes góllal szakította meg csapata nyeretlenségi sorozatát + video

Paulenka Richárd egy héttel korábban is betalált a kapuba, ám az Egerszólát SK elleni mérkőzésen szerzett gólja még nem ért ponto(ka)t a Domoszlónak. A Petőfibányai SK vendégeként azonban már igen.

B. Cs.

Paulenka Richárd (a labdával) jókor volt jó helyen a győztes gólt megelőzően

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Heves vármegyei II. osztályban szereplő domoszlóiak legutóbb hét fordulóval korábban, 2022. november 19-én arattak győzelmet. Kovács Zsolt csapata a Poroszlót verte 4–2-re a bajnokság 14. fordulójában. A 21. játéknapot megelőzően a 13. helyen álló zöld-fehérek úgy utaztak a hétvégén idegenbe, hogy az esélyesség terhe nem az ő vállukat nyomta.

A Hatvani Lokomotív Sporttelepén vendéglátó petőfibányaiak Fekete Viktor két, 11-esből született góljával tartották magukat a „Domi” ellen úgy, hogy a látogatók Bakti Norbert öngóljának betudhatóan és Báder Áron jóvoltából voltak eredményesek. 

A pontok sorsra 2–2-es állás után a 72. percben dőlt el, amikor jobb oldali szögletrúgást követően a hosszú oldalon érkezett Paulenka Richárd egészen közelről továbbította a labdát a hálóba (2–3).

A Domoszló SK elnöke, egyben a település polgármestere ezzel két sorozatot tört meg. Egyfelől a fent említett szériát, másrészről az egész szezon tapasztalt idegenbeli fóbiát, amely egyenértékű azzal, hogy a gárda a 2022/23. évi bajnoki évben a nagyszombatra esett 21. fordulóban nyert először vendégként. 

A 44 éves Paulenka Richárd a 20. fordulóban az Egerszóláti SK-val szembeni hazai 5–3-as vereség alkalmával a második domoszlói gólt jegyezte. A szövetség digitális nyilvántartása szerint a domoszlóiak 8-as mezben szereplő futballistája 302 mérkőzésen szerzett 59 találatnál jár. Tekintve azonban, hogy az adatbank csak a 2003/2004-es szezontól működik, ezek a számok az elmúlt húsz évre vonatkoznak, miközben Paulenka Richárd már korábban igazolt labdarúgó volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában