Sakk

2023.06.03. 12:10

Az egri Paál-Szűcs Attila a mozgalmas nyár nyitó lépéseinél tart

Budapest, Écska és Lublin szerepel versenyhelyszínként Paál-Szűcs Attila számára az elkövetkezendő hónapokban.

B. Cs.

Paál-Szűcs Attila három versenyen ül asztalhoz

Forrás: Beküldött fotó

– Még sosem volt ilyen nyaram, amilyennek az idei ígérkezik – fogalmazott az Egri Vasas SE és a Mezőkövesd Zsóry SE sakkozója, Paál-Szűcs Attila.

A mozgalmas időszak a hétvégén Budapesten kezdődött a versenyzőnek, ahol a 3. Parasakk Országos Egyéni Bajnokságon a dobogóért száll csatába. 

Heves vármegyét rajta kívül Paál András (Andornaktálya SE) és Lengyel László (Kékesi SE) képviseli a június 4-ig tartó megméretésen. 

Június 12. és 22. között a szerbiai Écskán rendezik a Mozgássérültek Egyéni Világbajnokságát, ahol a magyar színekben Paál-Szűcs Attila és Dosztán János mozgatja a bábukat. Ott kicsit távolabbnak tűnik számára a dobogó. Augusztusban aztán (18. és 28. között) a lengyelországi Lublinba utazik, hogy asztalhoz ülhessen a Fogyatékkal Élők Egyéni Világbajnokságán.

– Nagyon hálás vagyok, hogy Eger városa, a FODISZ (Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége), a Magyar Sakkszövetség, a Mezőkövesd Zsóry SE és Gazda Miklós szponzorálja a versenyzésemet. Ezek persze ezek semmit sem érnének feleségem, Paál-Szűcs Tünde türelme és támogatása nélkül. Mindenkinek előre is köszönöm ezt, igyekszem meghálálni a bizalmat – emelte ki Paál-Szűcs Attila.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában