Birkózás

2023.06.15. 10:38

Európa-bajnoki ötödik az egri birkózó Tiranában

Izraeli és fehérorosz ellenfelét legyőzve jutott a legjobb négy közé a tiranai U17-es Európa-bajnokságon Vitai Vendel. Az Egri VSI-KIMBA kötöttfogású 92 kilós versenyzője a folytatásban orosz és szerb ellenfelével szemben alulmaradt, így ötödik helyen zárta élete első kontinenstornáját.

S. K.

Vitai Vendel (balról) emelt fővel távozhat Tiranából

Forrás: MBSZ

A nyitányt jelentő Illia Ivanov elleni mérkőzésen Vitai 2–0-ra győzte le izraeli riválisát, majd a négy közé jutásért a fehérorosz Pavel Szavickival szemben az első menetben egy pörgetést követően 3–0-s hátrányba került, a második menetben viszont teljesen felőrölte riválisát, s végül 10 másodperccel a vége előtt remek mögé csapásból levitte ellenfelét és 4–3-ra diadalmaskodott.
Az elődöntőben az orosz Szajpula Gadzsimagomedov simán, 9–0-ra győzött, majd a bronzmeccsen a szerb Sztevan Kodzsics technikai tussal nyert, így Vitai Vendel az ötödik helyen zárt Tiranában.
A magyar U17-es kötöttfogású válogatott két ezüst- és egy bronzérmet szerzett az Eb-n, valamint két ötödik helyezést is begyűjtött, ennek köszönhetően Grúzia, Azerbajdzsán és Örményország mögött a negyedik helyen zárt a csapatversenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában