Sakk

2023.06.13. 13:58

Gledura Benjamin számára a Világkupa nagy jelentőséggel bír

Prágai verseny és magyar rapid bajnokság előzi meg Gledura Benjamin számára a bakui Világkupa versenyt, amelyen három magyar férfi nagymester is ott lehet.

B. Cs.

Gledura Benjamin egri töltödés után előbb Prágába utazik

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az azeri fővárosban július 30. és augusztus 24. között kerül sor a Vk-ra, ahol az egri nemzetközi nagymesteren kívül további magyar indulóként Erdős Viktor és Nagy Gábor mozgathatja a bábukat.

– Június 20-tól tíz napon át Prágában veszek rész az erős nemzetközi verseny B-csoportjában – mondta a heol.hu-nak Gledura Benjamin. 

– A cseh fővárosból hazatérve a magyar rapid-bajnokságon címvédőként szeretnék hasonlóan jól szerepelnil, mint tavaly. Érdekesség, hogy idén külföldiek is asztalhoz ülhetnek a versenyen. A bakui világkupára már több hónapja készülök, ami a három említett viadal közül a legfontosabb lesz számomra.

A kétévente zajló, kieséses rendszerű viadal első három helyezettje indulhat majd a világbajnokjelöltek tornáján. 

A bakui Vk-n a férfiaknál összesen 206-an, a nőknél 103-an ülhetnek asztalhoz. A két világkupa teljes össznyereményalapja minden korábbinál magasabb, 2,5 millió dollár lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában