Birkózás

2023.06.09. 14:26

Üstökösként robbant be az egri birkózó, utazhat a tiranai Európa-bajnokságra

Huszonöt fős magyar csapat vesz részt a jövő hétfőtől vasárnapig tartó tiranai U17-es Európa-bajnokságon. Az orosz-ukrán háború kitörése óta ez az első olyan világverseny, amelyen indulhatnak az orosz és fehérorosz sportolók.

S. K.

Gyöngy Attila szerint meglepetés lenne az éremszerzés Vitaitól

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A kötöttfogásúak 92 kilós súlycsoportjában kedden kezdi meg szereplését a kontinenstornán Vitai Vendel. Az Egri VSE-KIMBA versenyzője, óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt egy évben így nem meglepő, hogy helyet követelt magának a korosztályos válogatottban.

– Abban az életszakaszban jár, amikor a legdinamikusabban fejlődik az izomzat, ez pedig óriási lökést adott Vendelnek – jelentette ki az Egri VSE vezetőedzője, Gyöngy Attila.

 – Hosszú kezeivel és lábaival nagyon kellemetlen ellenfélnek számít, biztos vagyok benne, hogy sokaknak meggyűlik majd vele a baja. Először szerepelhet nagy világversenyen, meglepetésnek számítana, ha sikerülne érmet szerezni.
– Az alapcél természetesen minden világversenyen az, hogy teljes csapattal álljunk ki – nyilatkozta a Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) szakmai igazgatója, Bácsi Péter. – Ezúttal több olyan súlycsoport is akadt, amelyben U15-ös versenyző szerezte meg a címeres mezt, márpedig nekik a saját korosztályuk versenye az év legfőbb megméretése, különösen azért, mert itthon, Kaposváron rendezzük július 6. és 9. között. Mindemellett vannak olyan kategóriáink, amelyben úgy ítéltük meg, hogy az érintett serdülő birkózó még nem elég érett az U17-es nemzetközi mezőnyhöz. Ezért nem indulunk a teljes, 30 tagú válogatottal Albániában.
Az MBSZ szakmai igazgatója kifejtette, ebben a korosztályban biológiai érettségben még hatalmas különbségek adódhatnak a versenyzők között, épp ezért különösen nehéz előre megmondani, pontosan mit vár a mieinktől. Úgy véli, három-hat érem reális lehet, közte egy-két arannyal, s bízik abban, hogy mindhárom szakágban lesz legalább egy dobogós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában