Kispályás foci

2023.08.12. 21:42

A Bélkő SE nyerte a nagyvisnyói Fónagy Miklós-emléktornát

A megyeszerte ismert mentősre, Fónagy Miklósra emlékeztek Nagyvisnyón.

Tóth Balázs

Minden résztvevő odatette magát a küzdelemhez

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Tucatnyi csapat szerepelt a 2. Fónagy Miklós-emléktornán. A  nagyvisnyói sporteseményre főként környékbeli kispályás csapatok neveztek, amelyek két csoportban játszottak egymással. Az elsőséget a Bélkő SE alakulata hódította el, a győztes a döntőben az Ózd Flamengót múlta felül, míg a bronzmérkőzést a Borsodnádasdi LASE gárdája nyerte a Mályinka együttesével szemben. A legsportszerűbb csapatnak járó különdíjat a KBSC Béla bácsi ördögei elnevezésű utánpótlás legénység kapta.

A torna kezdetén és végén is megemlékeztek Fónagy Miklósról, az első mérkőzés előtti kezdőrúgást az elhunyt özvegye végezte el.

Csőgér Bálint polgármester elmondta, már három éve, hogy kedves barátjuk, Szöszke –  ahogy ismerték a környéken és az országban – elhagyta őket. Akkor sportnapot tartottak a községben, amelynek részét képezte a labdarúgótorna, amelyen hirtelen leállt Fónagy Miklós szíve. Az ott lévők úgy határoztak, ennek a napnak a környékén minden évben focitornát rendeznek az emlékére. A település első embere szerint a nevezett csapatok száma is bizonyítja, hogy Miklós olyan ember volt, aki nem tűnik el az emlékezetből. Ő volt az Ember, aki segített mindenkin. 

Miklós emlékét nem kell ápolni, hiszen nincs olyan baráti beszélgetés, ahol egy-egy sztori elő ne jönne vele kapcsolatban. Bohókás, az életet élvező, igazi jó fej ember volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában