Gyász

2023.08.17. 17:15

A vámosgyörki futballista fájdalmasan fiatalon távozott az élők sorából

Életének 32. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Kotka Róbert, a Jázmit Út-Vámosgyörk vármegyei II. osztályban szereplő csapatának labdarúgója.

Bódi Csaba

Kotka Róbertet (balról) edzője, Szerdahelyi Gábor és barátja, Bagi Krisztián is gyászolja

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy felnőtt labdarúgó-csapatunk oszlopos tagja, barátunk, testvérünk, Kotka Róbert tragikus hirtelenséggel itt hagyott minket, és az égiek közé költözött. Hatalmas az űr utána. Keressük a szavakat, de nem találjuk. Mindig közvetlen, csupaszív, jó szándékú ember hagyott most itt bennünket, akit mindenki szeretett! Már most nagyon hiányzol nekünk. Isten veled, Robika!” – szerepel a vámosgyörki egyesület közösségi oldalán. 

A 1991. november 6-én született játékos első klubját a gyöngyösi Junior SE jelentette, ahová 12 évesen igazolták le. Utána a Gyöngyösi DSE, a Gyöngyösi AK, a Nagyréde SC, a Gyöngyöstarjáni KSK, a Markaz FC, a Jászárokszállás VSE és a Lőrinci VSC színeiben szerepelt. Vámosgyörkre három évvel ezelőtt érkezett, ahol meghatározó tagja volt a Szerdahelyi Gábor vezette együttesnek. A futballon kívül mozgást a karate kínálta számára, más értékekkel is felruházva a sportembert.

A közösségi oldalakon bejegyzések sora árulkodik arról, milyen fájó a Kotka Róbertól történő búcsú.

A Markaz FC részéről például így fogalmaztak. „Elveszítettünk egy olyan barátot, olyan sportembert, akiről csak a legszebb szavakat tudnánk és tudjuk mondani!”

Személyében a gyöngyösi kispályás bajnokságban szereplő Ava Pietra GA is a játékosát veszítette. Kotka Róbert emlékére a jövő héten kezdődő bajnokság 1. fordulójának mérkőzéseit megelőzően néma főhajtással emlékeznek a csapatok.

Csapattársa és jó barátja, Bagi Krisztián búcsúszavai mély érzésekről tanúskodnak.

„Az egyik pillanatban még itt voltál velem, egy másikban pedig már hiába kereslek, nem talállak, mert nem vagy többé nekem… Mindent tudtunk egymásról a legjobbtól a legrosszabbig, együtt edzettünk, ettünk, aludtunk, szórakoztunk és ezerszer egymásért haltunk a focipályán és rajongásig szerettük egymást. Lábak és karok nélkül tudnám hogy kell tovább élnem és mi várna majd rám, de nélküled nem tudom hogy fogok. Az élet nem adott mellém fiútestvért, helyette téged kaptalak, így köszönöm neked, hogy az életed része lehettem és mindent mi jó benned, ha erre a kis időre is, de megosztottad velem! Ígérem, holtan még találkozunk ott, ahol nincs élet vagy halál. Örökké szeretni foglak!”

Augusztus 19-én, szombaton 17 órakor a Heves Megyei Kupában az Apci TE csapata lesz vendég Vámosgyörkön, ahol gyászszünettel kezdődik a találkozó. Kotka Róbert temetéséről később intézkednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában