Íjászat

2023.08.22. 07:30

Az atkáriak két fiatalja Eb-győzelemmel tért haza

A történelmi és a háromdimenziós szakágban szerzett Európa-bajnoki címet Tóth Miklós edző és szakosztályvezető két tanítványa.

Bódi Csaba

Az atkáriak nemcsak céloztak, találtak is Képünk illusztráció Archív fotó

Forrás: Lénárt Márton /Heves Megyei Hírlap

Gyulafehérvár dupla Európa-bajnokságnak adott otthont, ahol először a történelmi szakág versenyzői állhattak a lővonalra. Nyílt nevezésű viadalról lévén szó tíz európai ország mellett az Egyesült Államok, Dél-Korea és Hongkong 144 íjásza küzdött a bajnoki címért. A próbatétel nehézségét mutatja, hogy az indulók harmada nem jutott túl a kvalifikációs versenyen.

Az Atkári SE színeit képviselő Szalai Réka sikerrel vette a kvalifikációt és a rangsorolót. A 12 éves íjász így magabiztosan nyert Európa-bajnoki címet a modern történelmi íj mini lány kategóriában.

 

Szalai Réka az aranyéremig menetelt
Forrás: Beküldött fotó

A 3D Európa-bajnokság mezőnyébe 17 országból 368 regisztráció érkezett. A kihívást három napon keresztül napi hét-nyolc kilométeres hegyi gyaloglás jelentette úgy, hogy közben 28–28 célt kellett eltalálni. A végeredményt a legjobb hat, döntőben lőtt eredmény összesítése adta ki.

Az atkáriak közül Nisóczi Miklós Álmos a BB kadett fiú kategóriában Eb-aranyat szerzett, míg Tóth Miklós a PBHB veterán férfiak között a 6. helyen zárt.

Tóth Miklós és Nisóczi Miklós Álmos 
Forrás:  Beküldött fotó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában