Labdarúgás

2023.08.13. 19:32

Gyöngyösi AK–Eger SE: az első perces piros lap meghatározónak számított

Az első percben történt kapuskiállítás alapvetően meghatározta a Gyöngyösi AK–Eger SE Heves vármegyei derbit az NB III. Északkeleti csoportjának 3. fordulójában, amelynek végén a vendégek pont nélküli sorozata szakadt meg.

Bódi Csaba

A párharcokban bővelkedő mérkőzés szoros eredménnyel zárult

Forrás: Lénárt Márton /Heves Megyei Hírlap

GYÖNGYÖSI AK–EGER SE 1–2 (0–2) 

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep, 300 néző. V.: Kovács Gábor Péter (Vrboszki,  Németh B.).
GYAK: Tóth B. K. – Bezzeg (Tóth L., 60.), Forgó, Krán, Czinkóczi – Trombola, Nagy-György B., Márkus (Babarcsik, 67.), Gonda – Szentannai (Uj, 2.), Lakatos. Vezetőedző: Majzik Zoltán.
EGER: Bukrán – Almomani (Bakondi, 46.), Juhász G., Hegedűs, Farkas G. –  Kispál, Schmidt, Nagy Á. (Zvara, 46.) – Jónyer – Gíber (Vajda, 60.), Kovács D. (Bozó, 79.). Vezetőedző: Céró Bálint.

GÓL: Trombola ( 90.), ill. Jónyer (5.), Gíber (28.)

Az egyaránt pont nélkül álló két csapat mérkőzését köszöntés és gyászszünet előtte meg. Előbbi során az előző bajnoki év legtehetségesebb gyöngyösi játékosának járó Bágyi Imre-díjat Czinkóczi Bence vehette át. Ezt követően a hazai klub egykori vezetőségi tagjára, egyben a csapat nagy szurkolójára, Lehotai Imrére emlékeztek a megjelentek. 

A kezdőrúgástól nem telt el egy perc, amikor emberhátrányba került a GYAK. A hazaiak kapusa, Tóth Bálint Kristóf a labdát fejjel megtoló Gíber Attilát ütötte el a 16-oson kívül, ezért járt a piros lap. 

Az emberelőnyt négy perccel később váltotta gólra az Eger SE, amikor Jónyer Kristóf helyezett a kapuba (0–1). A házigazdák az idő múlásával rendezték soraikat, ám hiába akadt olyan három perc, amelynek során öt szögletet rúgtak egymás után a zöld-fehérek, az egyenlítés nem sikerült. Az egriek ugyanakkor "más megoldást" választottak. A 28. percben vezetett bal oldali támadást Kovács Dávid átlépős csele után Gíber Attila fejezett be góllal (0–2). 

A második félidőt kettős cserével kezdte az Eger SE (bement Zvara és Bakondi, lement Nagy és Almomani) a játékban azonban ez nem hozott jelentős változást.

 A látogatók tartották az előnyüket, míg a gyöngyösiek nem tudtak bontani. A GYAK Gonda Csanád, az ESE pedig Vajda Ákos révén még ugyan veszélyeztett, de az újabb találat Trombola Vilmos nevéhez fűződött a 90. percben (1–2). Ez azonban csak a szépítéshez volt elég a harmadik 2–1-es vereségüket elszenvedett mátraaljaiakak, akik a hosszú időn keresztül eltüntették a két gárda közötti létszámbeli különbséget.  

Az egriek ezzel szezonbeli első pontjaikat szerezték meg, az újonc gyöngyösieknek erre még várniuk kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában