Labdarúgás

2023.08.29. 20:50

NB III.: az Eger SE 108 nap után tér vissza a stadionba

Az őszi idény második hétközi játéknapját jelenti az NB III. Északkeleti csoportjának szerdán rendezendő 5. fordulója. Ennek keretében az Eger SE és a Gyöngyösi AK otthon, az FC Hatvan pedig idegenben szerepel.

Bódi Csaba

Az egriek (balról) és a gyöngyösiek saját közönség előtt tesznek kísérletet pontjaik gyarapítására. A feladat egyik esetben sem megoldhatatlan

Forrás: Lénárt Márton /Heves Megyei Hírlap

Szerda, 17.00:

EGER SE (13.)–TISZAÚJVÁROS (8.)
Eger, Szentmarjay stadion. V.: Muhari Gergő (Vrbovszki, Zahorecz).
Az Eger SE csapata 108 nap múltán lép újra pályára bajnoki mérkőzésen a Szentmarjay stadionban. A múlt szombati 120 perces csata és a győztes 11-es párbaj már a múlté, Dulló Martin és Géringer Tamás azonban a jövőt jelenti. Előbbi játékos 29 éves védőként az NB II.-es Csákvár csapatában töltötte az elmúlt két idényt. Utóbbi labdarúgó Dunaföldvárról érkezett, és ikertestvére, László a 2020/2021-es bajnoki évben futballozott az ESE-ben. A 24 esztendős Géringer fivérek most egymás ellen futballozhatnak, feltéve, ha az edzők is így gondolják. Az viszont már a tény kategória, hogy az újvárosiak eddig egy ponttal gyűjtöttek többet, mint az egriek, akik nagyon készülnek, hogy az új edzőpáros (Lázok János, Pál András) vezényletével győzelemmel mutatkozzanak be a hazai közönség előtt.

Szerda, 17.30:

GYÖNGYÖSI AK (16.)–DVSC II. (12.)
Gyöngyös, Kömlei Károly Spt. V.: Németh Gergely (Czeglédi, Kovács L.).
A mátraaljaiak három 2–1-es és egy 1–0-s vereséggel kezdték a idényt, ami azt mutatja, hogy újonc nem lóg ki a mezőnyből, de a játékból eddig hiányzott az a többlet, ami pontokhoz segítette volna Majzik Zoltán csapatát. A zöld-fehérek nem voltak érintettek a Magyar Kupában, így több idejük nyílt az első négy találkozó tapasztalatainak kielemzésére és az összekovácsolódásra. A kis Loki Diósgyőrben győzött (3–2) és pontot szerzett az Eger SE ellen (1–1).

A játéknap teljes programja
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

DIÓSGYŐRI VTK II. (14.)–FC HATVAN (4.)
Miskolc, DVTK Edzőközpont. V.: Leél-Őssy Ádám (Benkő, Sztányi).
A két győzelem utáni két döntetlen, majd a kupabúcsú (0–4) alapján a hatvaniak formája lejtmenetről tanúskodik. Az első győzelmüket a 4. fordulóban Salgótarjánban elért (2–1) diósgyőri fiatalokkal szemben erre lehet rácáfolni. Zoran Szpisljak rutinos szakemberként tudja, mire van szükség az újbóli lendületvételhez, amihez persze játékosai részéről az eddigitől nagyobb elszántság nélkülözhetetlen lesz.

Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában