Labdarúgás

2023.09.20. 14:38

Gyász: a futball jelentette az életet a káli edző számára

Tragikus hirtelenséggel, életének 73. évében elhunyt Kaló Mihály labdarúgó-edző.

Bódi Csaba

Kaló Mihály (1951–2023)

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Felesége, Marika hétfőn délután talált rá káli házuk szobájában.  Párja a tévét nézte, amikor a szívinfarktus bekövetkezett. A mentősök hiába próbálkoztak az újraélesztéssel, nem tudták visszahozni az élők sorába. Ez az érelzáródás már tragikusnak bizonyult az esetében, amelyet évekkel korábban kettő előzött meg. Ám azokból még volt visszaút.

– Amíg az egészségem engedi és valahol úgy gondolják, hogy tudok tenni értük, addig edzősködök. A korral nem foglalkozok, a futballpályán érzem magam otthon. Negyvenegy év múltán már nyugodtam mondhatom, hogy nekem a labdarúgás az életem – nyilatkozta lapunknak 2014-ben Kaló Mihály úgy, mint a Heves Megye Labdarúgásáért Díj akkori egyik kitüntetettje. 

A szakember a trénerkedést Kálban, még ifjúsági játékosként kezdte 1973-ban. Utána következett Kompolt, a Hatvani MÁV HAC, Füzesabony, Tenk, Besenyőtelek, Heves, Maklár, Abasár, Markaz, Kerecsend, Besenyőtelek és legutóbb az öregfiúknál a Tarnamente SSZE. Füzesabonyban háromszor is ült kispadon, vagy jobbára állt annak előtérben. Valamennyi említett klubról egyaránt úgy fogalmazott: kedves hely számára, mert előbbre tudtak lépni. Misi bácsi a halála napjáig a futballal kelt és feküdt. Utolsó meccsét nézőként a Besenyőtelek–Maklár mérkőzés jelentette. 
Jó edzőt és jó embert veszített vele a Heves vármegyei futballvilág.

Kaló Mihályt saját kérésre nem a nagy nyilvánosság előtt kísérik utolsó útjára, hanem szűkebb körben, várhatóan a jövő héten búcsúztatják Kálban. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában