Sportlétesítmény

2023.09.25. 20:09

Gyöngyösön megnyílt az Aktív Ház Sport- és Szabadidőközpont

Alig több mint két évvel ezelőtt, 2021. augusztus 25-én indult Gyöngyösön az egykori honvéd laktanya épületének felújítása, amelyben sport- és szabadidőközpontot alakítottak ki.

Heol.hu

Sporttörténeti kiállítás is gazdagítja a létesítményt

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az Aktív Ház Sport- és Szabadidőközpont ünnepélyes átadására hétfőn került sor a Dr. Fejes András Sportcsarnok szomszédságában. Az épületben helyet kapott Gyöngyös sporttörténeti kiállítása, egy 100 fő befogadására alkalmas konferenciaterem, egy sportegészségügyi és sportrekreációs központ, valamint edzőtermek, öltözők, irodák és büfé is.

A szervezők tájékoztatásából kiderül, hogy megtörtént a környező terület parkosítása, a csapadékvíz elvezetése, valamint a közvilágítás kiépítése.

A tárlat értékes gyűjteményt vonultat fel
Forrás:  Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A projekt keretében járdával együtt megépült a Bethlen Gábor és Gábor Áron utat összekötő útszakasz, melynek köszönhetően a terület bekapcsolódott a város vérkeringésébe. Megépült a Bethlen Gábor utcát a Honvéd úttal összekapcsoló útszakasz is járdával együtt, valamint 35 új parkolóhellyel létrejött az Aktív Ház útja járdával együtt. A Bethlen Gábor úton, a tűzoltólaktanya mellett található ősfás park is megújult. A létesítmény a Gyöngyös Város Barátainak Köre által életre hívott, Gyöngyös sporttörténetét bemutató kiállításnak is helyet biztosít. 

A projekt az Európai Unió és Magyarország Kormányának támogatásával jött lére, a támogatás összege 669 497 982 forintot tett ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában