Kézilabda

2023.09.28. 19:15

QHB-Eger: újabb ász a pakliban

Az NB I.-es újonc QHB-Eger csapatában folytatja pályafutását az angolai válogatott Rome Antonio Hebo. A Benfica és a Dinamo Bukarest korábbi 31 éves balátlövője már Európában is letette a névjegyét.

Sike Károly

Rome Antonio Hebo az angolai válogatott meghatározó alakja

Forrás: Bók Tamás/handballeger.hu

Az egri klubvezetés a bíztató szezonkezdet ellenére sem tett le arról, hogy tovább erősítse a férfi NB I.-be egy év után visszatérő együttest. A nyári időszakban hét új játékos csatlakozott a csapathoz, az érkezők listája pedig a napokban tovább bővült.

– Hosszas keresés után döntöttünk úgy, hogy szerződést ajánlunk Hebonak – osztotta meg az egriek edzője, Tóth Edmond. 

– Jelentős európai tapasztalattal rendelkezik, a 2019/20-as idényben a portugál Benficával, a 2020/21-es szezonban a román Dinamo Bukarest csapatával szerepelt az Európa-ligában.

 Tavasszal az osztrák UHC Hollabrunn gárdáját erősítette, Egerbe egy rövid törökországi kitérőt követően érkezett.
Arra a kérdésre, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik és milyen szerepet szán neki, a vezetőedző így felelt.
– Elsősorban balátlövőként kaphat feladatokat, de szükség esetén a belső posztok bármelyikén hadra fogható. Ahogy a támadásokból, úgy a védekezésből is ki tudja venni a részét. Remek fizikai adottságokkal megáldott kézilabdázó, aki jól érti a játékot. Nagy reményeket fűzünk hozzá, vele még hatékonyabb lehet a csapat – fogalmazott Tóth Edmond.

Rome Antonio Hebo az angolai válogatott meghatározó alakja. Tagja volt a 2017-es és a 2019-es világbajnokságon szerepelt együttesnek, mi több, gólerős játékával a csapat egyik fő mozgatórúgója.

Egri színekben várhatóan az október 6-án esedékes Telekom Veszprém elleni hazai mérkőzésen mutatkozik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában