Kézilabda

2023.07.11. 12:02

Az egriek a nyolcadik új játékosnak nyitva hagyták a kaput

Tizenhat kézilabdázóval a keretben hétfőn kezdi a közös felkészülést az NB I.-es újonc QHB-Eger férfi csapata. A játékoskeret kialakításáról, a felkészülés menetéről és a várható kihívásokról a vezetőedzőt, Tóth Edmondot kérdeztük.

Sike Károly

Tóth Edmond hat hetes felkészülést tervez

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A mai napig hét új játékos érkezéséről adtak hírt, így jelenleg tizenhat kézilabdázó alkotja a 2023/2024-es keretet. Várható még további erősítés?
– Nem zártuk be a kaput, ha találunk olyan játékost, aki beleillik az elképzeléseinkbe megfontoljuk a szerződtetését – válaszolt Tóth Edmond.

– Milyen szempontok alapján választottak kézilabdázókat az elmúlt hetekben?
– Elsősorban olyan játékosokat kerestünk, akik támadásban és védekezésben is bevethetők. A szélsőket is úgy válogattuk, hogy a védekező feladatokból idővel nekik is ki kell venni a részüket. Az algír Abdeldjalil Zennadi személyben már rendelkezünk olyan nagy testű beállóval, aki a védelem közepén is megállja a helyét. Ez fontos volt számomra. Az átlövők esetében nem az volt a fő szempont, hogy nagy lövőerővel rendelkezzenek, sokkal inkább az, hogy értsék a kézilabdát és minél hatékonyabban kivegyék a részüket a csapatjátékból.

– Az újonnan érkezők közül többen is kiemelték, hogy a csapat választásnál fontos szempont volt az Ön személye. Erről mit gondol?
– Örülök, ha így vélekednek. Fontos, hogy higgyünk egymásban és olyan egységet alakítsunk ki, amely elengedhetetlen a sikerekhez.

– Július 17-én kezdetét veszi a közös felkészülés. Milyen programot alakított ki?
– A tiszta felkészülést hat hetesre terveztem, a hetedik hét már az első bajnokira való közvetlen hangolódással telik. Idén a korábbi évekkel ellentétben több edzőmeccset iktattunk be a programba, szám szerint hetet. Kétszer is megmérkőzünk a szlovák Tatran Presov és a HK Kosice csapatával, majd a Gyöngyössel és a Budakalásszal is. Nem maradhatnak el a különböző csapatépítő programok sem, amelyek megtörhetik a monoton munkát.

– Az első bajnoki mérkőzésen – várhatóan szeptember 2-án – a Balatonfüredet fogadják, majd a Csurgó és a Tatabánya következik. Mit szólt a soroláshoz?
– Kétségkívül erősebb csapatokkal kezdünk, amelyekkel szemben teher nélkül kézilabdázhatunk. Bízom benne, hogy mire az igazán éles mérkőzések következnek, már lesz egy-két bravúrpont a nevünk mellett. Nyugodtan építkezhetünk, csiszolhatjuk a játékunkat, mert azt gondolom, fél év kell, mire igazán összeáll a csapat.

– Mit gondol, milyen lehet az idei mezőny? Mit lehet eddig leszűrni?
– Az élmezőnyhöz tartozó csapatok őrzik a stabilitásukat, de minden gárda rendelkezik legalább egy nagyon jó sorral. Az világosan látszik, hogy egyre többen vállalják fel a fiatalítást. Nagy csata várható a bennmaradó helyekért.

– A Ligakupában megméretik magukat?
– Nem nevezünk, aminek elsősorban szakmai okai vannak. Nem rendelkezünk olyan bő állománnyal, hogy nyugodt szívvel belevágjunk a sorozatban. Tartok tőle, hogy az ezzel járó többlet terhelés méginkább megnehezítené a bajnoki mérkőzéseket.

Ők tizenhatan
A QHB-Eger 2023/24-es kerete.
Kapusok: Marczika Barnabás, Ágoston Áron
Jobbszélsők: Lezák Áron, Maracskó Zalán
Jobbátlövők: Nastaj Bartosz (lengyel), Boros Balázs
Irányítók: Tóth Károly, Kavin Mátyás, Juhász Patrik Valentin
Beállók: Döme Szabolcs, Abdeldjalil Zennadi (algériai)
Balátlövők: Francisco Silva (portugál), Tóvizi Tamás
Balszélsők: Száva Máté, Bajus Brunó
Védekező: Kiss Gergő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában