Labdarúgás

2023.10.10. 13:26

A koponyája tört Hatvanban az újvárosi védőnek

Az egri futballcsapat is mihamarabbi felépülést kívánt a mezüket ötven alkalommal viselt játékosnak.

Tóth Balázs

Lőrincz Patrik az Eger SE színeiben is futballozott

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A labdarúgó NB III Észak-keleti csoportjában vasárnap lejátszott FC Hatvan – Termálfürdő FC Tiszaújváros mérkőzésen (3-1) egy komoly sérülés történt. A meccs 31. percében, hazai beadás után, a tiszaújvárosi kapu előtt a vendégek csapatkapitánya, Lőrincz Patrik egy ütközést követően a földre esett, és ott is maradt, eszméletét vesztette, sérülése miatt 21 percen állt a játék, míg kórházba szállították a 25 éves labdarúgót.

A Borsod Online írt az eset utóéletéről. Fodor Péter, a Termálfürdő FC Tiszaújváros technikai vezetője a portálnak elmondta, egy szabadrúgásnál kapott nagy ütést Lőrinc feje, aki eszméletlenül terült el a földön. A két csapat masszőrei, Koczka Ferenc és Pesti Tamás azonnal hozzálátott, hogy javítson az állapotán, utóbbi a mentőkkel volt telefonos kapcsolatban, és kiérkezésükig az ő utasításaikat követték, nyomókötést kapott, stabil oldalfekvésbe helyezték. 3-4 perc alatt nyerte vissza az eszméletét a játékos. A mentők a hatvani kórházba szállították, ahol mérkőzés után a többiek meg is látogatták, aztán még vasárnap átszállították Miskolcra.

– Patrik már a hatvani kórházban is teljesen képben volt, hogy mi történt vele, de az ütközésre, hogy kivel és hogy történt, arra nem emlékezett – folytatta Fodor Péter. – Hatvanból átkerült Miskolcra az orvosi diagnózisa, a koponyafelvétele, amin az látszik, hogy a koponyacsontjából letört egy darab. Mivel az ütés a halántékánál, a szemöldöklénél érte, és ezzel összefüggésben hétfőn még szemész orvoshoz kellett eljutnia. Természetesen jobbulást kívántunk, és kívánunk neki ezúton is, az elsődleges, hogy gyógyuljon meg – mondta a lapnak Fodor, aki szerint a játékos tavasszal térhet vissza a pályára, akár fejvédővel.

Lőrincz Patriknak egyébként az egriek csapatkapitánya, Hegedűs Dávid is jobbulást kívánt az Eger SE nevében, hiszen a játékos 2018 és 2020 között két szezonon keresztül erősítette az egri csapatot, ez alatt ötben bajnoki és kupamérkőzésen lépett pályára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában