Fekvenyomás

2023.10.18. 21:08

Az aldebrői világbajnoknak az újabb rekord után jött a „feketeleves”

A vb-címvédő Vörös Balázsnak sikerült a terve az idei GPC Világbajnokságon. Kiskunfélegyházáról mégis lehangolva tért haza az aldebrői fekvenyomó.

Bódi Csaba

Vörös Balázs győzött, de vesztett is

Forrás: Beküldött fotó

– Igen, határozott elképzelésem volt, hogy új világcsúcsot nyomok a kategóriámban – válaszolta Vörös Balázs arra a kérdésre, hogy újabb világrekord elérésének szándékával ment-e az alföldi viadalra, ami tőle már szinte nem meglepetés, hanem elvárás. 

Az ifjúságiak –125 kilós súlycsoportjában 119,1 kilósként induló versenyző 230 kg-os nyomással el is érte a célját, ugyanis ismét átírta a világcsúcsot. Mindezt zökkenőmentes, de kemény munka előzte meg.

– A felkészülésemben mondhatni minden tökéletesen alakult, ám a versenyen sajnos a harmadik fogásra tervezett 240 kilós nyomásnál a bal mellizmom részlegesen leszakadt... – kesergett a 17 éves sportoló. 

– Az idei szezon további részét sajnos ez a sérülés teljesen keresztülhúzta. Most jó darabig a pihenésen lesz a hangsúly, viszont a jövő évemnek az őszi idény jelenti majd a fő idényét.

Vörös Balázs számára a 230 kilós teljesítmény világranglista elsőséget ért. Ezzel együtt még nem figyeltek fel rá a támogatók.

– Ez a helyezés nagyon friss, így reménykedek benne, hogy a későbbiekben változik majd a lehetséges szponzorok hozzáállása és sikerül megnyerni néhány mecénást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában