Fekvenyomás

2023.05.30. 21:34

A 40 éves rekordot döntött 17 esztendős aldebrői fekvenyomó már tudja, nincs lehetetlen

A Magyar Professzionális Erőemelő Ligakupán 235 kilogrammos új csúccsal adta át a múltnak a 40 éve felállított 215,4 kilós rekordot Vörös Balázs.

Bódi Csaba

Újra a csúcson. Vörös Balázs jól bírja a magaslatot

Forrás: S-Power Gym

– Egy évvel ezelőtt újoncként berobbant a sportágba, most pedig sporttörténelmi tettet hajtott végre a 40 éve fennálló rekord megdöntésével. Sok minden megváltozott tavaly óta az életében?

– Tavalyhoz képest sokkal megfontoltabban és sokkal profibban közelítettük meg a versenyeket. Így ténylegesen az egész napomban jelen volt a sport. Ezalatt értem akár az étkezéseket, a regenerációt és a folyamatos tervezést – válaszolta a kiskunfélegyházi versenyt követően a 17 éves aldebrői fekvenyomó. 

– Mit adtak önnek ezek a sikerek sportolóként, emberként, tanuló fiatalként?

– Sportolóként hatalmas elismerést, és egyre nagyobb motivációt a további fejlődéshez. Emberként és tanuló fiatalként pedig megmutatta a sport, hogy nincs lehetetlen. Tavaly még csak álmodtam ezekről a súlyokról.

– Az ellenfeleknek már nem kell bemutatkozni, az eredményekkel vélhetően kivívta a tiszteletet. Érzi a megbecsülést?
– Igen, határozottan!

– A lépcsőket „kettessével” veszi, a fejlődése kimagasló, ilyenkor könnyű átesni a ló másik oldalára. Ki, mi tartja az „innenső” oldalon?

– Valóban könnyű bele esni abba a hibába, amit túledzésnek nevezünk. A testnek szüksége van pihenésre és a regenerációra, ezért fontos a profi edzésmódszer.

– Hova tovább, azaz idén milyen próbatételek következnek, mi jelent kihívásokat?

– Az őszi versenyszezonban három világbajnokság vár rám. Bécsben a WUAP, Kiskunfélegyházán a GPC, Manchesterben pedig a WPC szervezett vb-jén indulok. A legnagyobb kihívást pedig az jelenti, hogy elérjem azokat a számokat, amelyek idénre már összeálltak a fejemben.

Akad, ami nehézséget jelent

Az egri S-Power Gym edzőteremben erősödő fiatal trénerként Kristóf Sándor, Suszter Dániel és Rozsnoki Attila segítségére és útmutatásaira számíthat. Támogatókat is szívesen maga mellett tudna, mert ezeknek híján van, miközben a remek szereplés anyagi terheit nem egyszerű cipelni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában