Vízilabda

2023.10.07. 20:22

Tigra-ZF-Eger: a Mataró megmutatta, miért az egyik legjobb a világon

A női Bajnokok Ligája C csoportjának 1. fordulójában az egri hölgyek hazai környezetben szenvedtek 13 gólos vereséget a Keszthelyi-Nagy Ritát soraiban tudó Matarótól.

Heol.hu

Az egriek hiába igyekeztek, Keszthelyi-Nagy Rita (alul) ötször csak betalált a hazai kapuba

Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

TIGRA-ZF-EGER–CN MATARÓ (spanyol) 5–18 (3–2, 0–5, 1–6, 1–5)

Eger, Bitskey uszoda, 400 néző. V.: Pardon (román), Rakovics (szerb).
EGER: Torma – Szilágyi D., Pogonyi 1, Parkes 1, Sóti, Katona, Weston, Szűcsné Fekete, Lendvai 2, Bódi, Keserű, Szellák 1, Balogh. Vezetőedző: dr. Sike József
MATARÓ: Aarts – Morell Espinagosa, Van De Kraats 5, Guiral Vilato 1, Sevenich, Keszthelyi-Nagy 5, Cambray Alvarez 1, Nogue Frigola 1, Avegno 2, Bertran Vidal 1, Espar Llaquet 2, Claveria Murillo, Terre Marti. Vezetőedző: Dani Ballart Sans.

A tavaly BL-döntőt játszott Mataró a magyar válogatott klasszisának, Keszthelyi-Nagy Ritának a góljával nyitotta az összecsapást. Majd megduplázták előnyüket a spanyolok, ám az Eger az első negyed utolsó másfél perce alatt háromszor is mattolta a vendégeket, s ezzel fordított – szerepel a waterpolo.hu beszámolójában. 

A második felvonás első percei is Keszthelyi-Nagyról szóltak, először emberelőnyből köszönt be, majd kihagyott egy ötméterest, ám a második lehetőséggel már élni tudott. 

Ezek után a többiek is kezdték felvenni a tempóját, míg a hazaiaknál a 0–5-ös második etap után jött egy 1–6-os harmadik. Keszthelyi-Nagy Simone van de Kraats ellen vívott harcot a „legeredményesebb játékos” címért, végül öt-öt találatnál álltak meg. Akárcsak az Eger.

DR. SIKE JÓZSEF: – Ennyi a különbség a formálódó fiatal Eger és a világválogatott között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában