Vízilabda

2023.11.04. 20:42

Női Bajnokok Ligája: megszorongatni sem tudták az egriek az FTC-t

Harmadik csoportmérkőzésén második vereségét szenvedte el a Tigra-ZF-Eger női csapata a legrangosabb európai kupasorozat főtábláján. A spanyol Mataro után az FTC is sima győzelmet aratott.

Heol.hu

Többször is megingott az egri védelem

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női Bajnokok Ligája C-csoportjának 3. fordulójában:

FTC-TELEKOM–TIGRA-ZF-EGER 18–7 (4–2, 3–1, 6–0, 5–4)
Budapest, Népliget. V.: N. Giuliana (olasz), G. Anne (francia)
A GÓLDOBÓK: Gurisatti 6, Máté Zs., Nagy L., Vályi V., Tóth-Csabai, Dömsödi 2–2, Leimeter D., Kuna Sz. 1–1, ill. Szellák 3, Szilágyi D., Skultéti, Weston, Lendvai 1–1.

– Ez volt ma a realitás. Volt a mérkőzésnek olyan szakasza, amikor a vízben lévők átlagéletkora nem érte el a tizennyolc évet. A lényeg az, hogy ezek a fiatalok fejlődnek és minden egyes mérkőzéssel nagyobb tapasztalatra tegyenek szert ezáltal egyre jobbak lesznek – fogalmazott az egriek edzője, dr. Sike József a klub honlapján.

A vendégeknél sérülés miatt Borsi Ilona, Rebecca Parkes ls Bódi Fruzsina sem állhatott dr. Sike József edző rendelkezésére. Ennek ellenére jól kezdett az Eger. Skultéti Dorka és Eve Weston találatával 1–0-ra majd 2–1-re is vezettek a látogatók. A fővárosiak 3–2-es állásnál vették át a vezetést és innentől végig vezetve magabiztos győzelmet arattak.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN: Ethnikosz Pireusz (görög)–Assolim CN Mataro (spanyol) 4–13.
A CSOPORT ÁLLÁSA: 1. Mataro 9 pont, 2. Ethnikosz 4, 3. FTC 3, 4. Tigra-ZF-Eger 2.
A kvartettből az első helyezett jut a legjobb négy csapat közé, a többi csapat számára véget ér a nemzetközi kupaszereplés.
KÖVETKEZIK: Assolim CN Mataro (spanyol)–Tigra-ZF-Eger, november 25.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában