Megmérettetés

2023.11.02. 07:49

Ötödik helyen végzett az egri egyetem csapata a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóján

Idén 69. alkalommal került megrendezésre a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozója, amelyet a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, illetve az Eötvös Loránd Tudományegyetem közösen szervezett meg.

Heol.hu

A fiúk színvonalas mérkőzésen jutottak a döntőbe

Forrás: uni-eszterhazy.hu

Az eseményt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem sportlétesítményeiben rendezték meg, október 6-7. között, 8 felsőoktatási intézmény hallgatóinak részvételével - közölte honlapján az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE).

Az egri egyetem sportolói mind a hat sportágban képviselték Egyetemünket: atlétika, úszás, mix röplabda, kézilabda, kosárlabda, kispályás labdarúgás sportágakban - írják, majd közlik, hogy ötödikek lettek az összesített pontversenyben 26 ponttal.

Mint írták: sportáganként az alábbi eredmények születtek

Atlétika:

Atlétika sportágban összesítésben a 4. helyezést érte el az EKKE csapata. Számos szép eredmény született az egyéni, illetve a váltó versenyszámokban.

Kiemelkedő eredmények:

  • Aranyérem: Szász Klára súlylökés
  • Ezüstérem: Nagy Virág gerelyhajítás: Szabó-Szigeti Beatrix 800 méter
  • Bronzérem: Szele Kristóf 100 méter, Bálint Noémi távolugrás, Melkó Emese súlylökés, Női svédváltó

További eredmények:

  • 100 méter: Szász Klára 7., Pócs Dominik 11.
  • Magasugrás: Legéndi Bendegúz 4.
  • Súlylökés: Vincze Viktória szintén 4.

Csapatvezetők: Seres János és Dr. Benczenleitner Ottó

Kézilabda:

A rövidített mérkőzések során küzdelmes mérkőzéseket játszott az egri csapat, ahol a körmérkőzések végén a bronzérmet szerezték meg.

Csapatvezető: Dr. Suszter László

Kosárlabda:

A versenyen öt egyetemi csapat körmérkőzést játszott. Az EKKE játékosai minden mérkőzésen a maximumot hozták ki magukból, ami ezen az eseményen az ötödik helyhez volt elég.

Csapatvezető: Dr. Barthalos István

Labdarúgás:

Kispályás labdarúgásban a kiemelkedő 2. helyet érte el az EKKE csapata. A fiúk színvonalas mérkőzéseken jutottak a döntőbe, annak ellenére, hogy több esetben alakulhatott volna máshogy is az eredmény. A csapatmunka azonban meghozta a gyümölcsét, így sikerült kiharcolni a csoportelsőséget, és ezzel együtt a döntőbe jutást. Színvonalas mérkőzést játszottak az 1-2. helyért folyó csatában, azonban hiába domináltak végig a mérkőzésen, a tiszta játékidőt 1-1-es döntetlennel zárták, ami a 2x20 perc után – a versenyiírásnak megfelelően – még 2x8 perc hosszabbítás jelentett, ahol egy szerencsétlen gól után sajnos már nem tudtak szépíteni. Ennek ellenére nagyon szép egyéni és csapatteljesítményt láthattak a pályán, ahol mindenki kiadta magából a maximumot. A meleg ellenére a fiúk alázattal küzdötték végig a mérkőzéseket. A második hely mellett csapatunk kapusa érdemelte ki a Torna Legjobb Kapusa díjat is - írták a honlapon.

Csapatvezető: Tóth Flóra

Mix röplabda:

A Mix röplabda csapat az SHS-en 6. helyezést ért el szoros küzdelmek után.

A csoportban a körmérkőzések után hármas holtverseny alakult ki. Minden csapat 2 mérkőzést nyert, és 5:3-as játszma aránnyal rendelkezett. Ebben az esetben a pontarány dönt, amelyben az egriek kerültek a 3. helyre. Szombaton az 5-6. helyért vívott mérkőzést szoros csatában 2:1-re elvesztették.

A mezőny nagyon kiegyensúlyozott volt, minimális különbségek döntöttek a helyezésekről. Csapatunk dicséretesen derekasan küzdött, szerencsés esetben akár döntőt is játszhattunk volna.

Csapatvezető: Hajdu Pál

Úszás:

Az egri egyetem csapata a 7. helyen végzett.

Egyéniben 3. helyezést ért el:

  • 50 m gyorson Simon Tamás
  • 50 m mellúszásban Bozsó András.

Csapatvezető: Patkó Katalin

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában