Teremlabdarúgás

2023.12.10. 21:03

Az Egerszalók kapott gól nélkül menetelt az élre a 3. Kovács Péter-emléktornán

A fináléban Montvai Tibor gólja döntött az elsőség sorsáról a egerszalókiak javára a Bélapáti Ifjak ellen a 3. Kovács Péter-emléktorna aranymeccsén.

Bódi Csaba

A 3. Kovács Péter-emléktorna győztese, az Egerszalók csapata

Forrás: Kívés Bence

A 45 éves Montvai Tibor sok fontos gólt szerzett már életében és emlékezetes találatból is rengeteg akad. Az egerszalókiak jelentős NB I.-es múlttal büszkélkedő támadója szombaton kupasikert érő góllal örvendeztette meg magát, társait és a szalókiak drukkereit. Az egri Pásztorvölgyi csarnokban Hangácsi Csabáéknak ismerős volt a siker érzése, tekintve, hogy a három éve elhunyt Kovács Péter által szervezett felnémeti sorozatban 18 alkalommal vettek vettek részt, s ezek közül tízszer a dobogón zártak öt arany-, egy ezüst-, és négy bronzérmet szerezve.

„Petike” emléke előtt harmadszor tisztelegtek futballtornával a csapatok, ám Egerszalók és Mátraderecske után első alkalommal ott, ahol a hajdani szervező maradandót alkotott. Noha bajnokság már nincs, de az egyszeri összejövetel bizonyítja, hogy milyen erővel bír(t) a felnémeti közösség. A hagyomány Tóth Gábor (Csita) jóvoltából folytatódott, 16 csapattal a mezőnyben, amelyen sok remek mérkőzést játszottak. 

Izgalmakban kiemelkedtek a TyeTye Kft.-Stáber Bau, SportSzelet, Szilasi és Barátai és Plútó SE alkotta C-csoport küzdelmei, majd a kieséses szakasz párharcai is bizonyították, hogy jó csapatok léptek parkettre. A harmadik hely sorsa a gól nélküli rendes játékidő után büntetőkkel dőlt el a Szilasi és Barátai nevű csapat javára a Felnémet FC-vel szemben. A aranyérmes Egerszalók nemcsak elsőséget ünnepelhetett, de jogot nyert, hogy a Magyar Minifutball Bajnokság Kelet-Magyarországi Döntőjén történő részvételre.

– Nagyon szépen köszönöm minden csapatnak a részvételt, külön az Ostoros Old Boys gárdájának a beugró szerepe. Örülök, hogy végre sikerült hazai környezetben megrendezni a tornát, így minden olyan alakulatot nosztalgikus érzés töltötte el, amely korábban pályára lépett a Pásztorvölgyi bajnokságban – értékelt a főszervező, Tóth Gábor.

Remélem, jövőre is ilyen létszámmal tudjuk majd újra tető alá hozni az eseményt. Méltán jár a gratuláció a győztes egerszalóki csapatnak, amely végig nagyszerű és fegyelmezett futballt bemutatva diadalmaskodott. Szuper teljesítmény volt, mint ahogy a csapat és egyéni díjazottak is megérdemlik az elismerést, nem beszélve támogatók és a segítők közreműködéséről. 

A 3. Kovács Péter-emléktorna dobogósai és díjazottjai

1. Egerszalók 
2. Bélapáti Ifjak 
3. Szilasi és Barátai 
4. Felnémet FC
Legjobb kapus: Prokaj Gábor (Egerszalók) 
A torna legjobb játékosa: Érsek Martin (Bélapáti Ifjak)
Gólkirály: Tóth Tamás (Dodi-Balu Kft.) 6 gól
Nagy László-díj: Szilasi Milán (Szilasi és Barátai) 
Puskás-díj: Kiss-Szemán Péter (Felnémet FC)
A döntő játékosa: Montvai Tibor (Egerszalók) 
KÜLÖNDÍJAK 
Legjobb játékos: Molnár András Máté (SportSzelet)
A Szilasi és Barátai csapat legjobb játékosa: Birkás Bence

 

Ők állnak a háttérben

Szervezőként Rácz Adrienn, Csehi Kincső, Mlinkó Barbi, Tóth Szofi, Sipos Sándor, Herceg Anita, Király Tamás, Cseszneg Anita és Nagy Gergő munkáját illeti dicséret, míg támogatóként a következők segítették a rendezvényt:  Linkecs Zsolt, Kaminokupa, Minifutball Szövetség, Totallsport.com, King of Protection, Markoló Balu Kft., Danubiana Kft. Gyöngyös, Ostoros Bor Zrt., Első Édes Magyar Kft., Agria Frutta 2009 Kft., Alpha Clean Autókozmetika, Drink Store, Gacsal Valéria, Sipos Sándor. Játékvezetőként Orosz Fruzsina, Rozsnaki Gábor, Reibl Imre és Várallyay Miklós tevékenykedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában