Kézilabda

2023.12.22. 12:25

Egészen elképesztő: 267 gólt lőtt egy félszezon alatt a gyöngyösi kézilabdázó

Minden sorozatot figyelembe véve ősszel 36 mérkőzésen öltötte magára a HE-DO B. Braun Gyöngyös mezét Zakhar Levente. A 16 esztendős jobbszélső a serdülő és az ifjúsági csapatban is alapembernek számít.

Sike Károly

Zakhar Levente (jobbról) nyáron a megyei szövetség egri tornáján gólkirályként kapott különdíjat

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Hosszasan sorolhatnám azokat az ismérveit, amelyek hozzájárulnak a fejlődéséhez, de talán úgy tudom a leginkább összegezni ha azt mondom, Levi minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami a profivá váláshoz szükséges – jelentette ki a gyöngyösiek utánpótlás-edzője, Kőrösi Fruzsina. 

– A mentalitásán már egészen kicsi korában látszott, hogy sokra viheti, s ezt most is tartom. 

Remekül olvassa a játékot, mindig egy lépéssel előrébb jár mint az ellenfelek, az ügyességével pedig jól kompenzálja azokat a testi adottságait, amelyek fejlesztésre szorulnak.

Zakhar Levente 2007. május 26-án született és 2016 óta a gyöngyösi klub igazolt játékosa. Az elmúlt félszezon kétségkívül pályafutása legfényesebb időszaka, hiszen a 36 mérkőzésen szerzett 267 gól párját ritkítja a magyar mezőnyben. Az ifjúságiaknál 105, a serdülőknél 162 találat szerepel a neve mellett. A góljai közül ötvenet szerzett hétméteresből. A legutóbbi, 2022/2023-as teljes szezonban 51 mérkőzésen 314 találatig jutott.

– Az ifjúságiaknál az egyik legfiatalabb játékosnak számít, de ez cseppet sem érződik a teljesítményén. Jól kijön a társakkal, minden edzésen ott van és keméyen dolgozik. Minden megmozdulásán érződik, hogy jobb és jobb akar lenni – tette hozzá Kőrösi Fruzsina.
A HE-DO B. Braun Gyöngyös U20-as csapata a hatodik helyen telel az I. osztályban, míg az U18-as gárda a dobogó harmadik fokáról várja a tavaszi folytatást. A serdülők ötpontos hátrányban vannak az éllovas PLER-Budapesttel szemben. A bajnoki küzdelmek mindkét korosztályban február elején folytatódnak.
– Természetesen az esetében is az a cél, hogy gyöngyösi színekben egészen a felnőttcsapatig vigye. Ehhez minden segítséget megadunk neki, amennyiben magatartása kifogástalan, tisztelettudó és példamutató marad, továbbá ugyanilyen alázatos lesz a munkához – zárta szavait Kőrösi Fruzsina.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös U20-as csapata
Forrás: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában