Labdarúgás

2024.01.08. 07:03

Edzőjét gyászolja az FC Hatvan, egyben édesapját a Gyöngyösi AK csapatkapitánya

A tragikus hirtelenséggel történt balesetét követő, több mint három hónapon át tartó küzdelem után, 53 éves korában elhunyt Márkus Tamás hatvani utánpótlás edző.

Bódi Csaba

Márkus Tamás (1970–2024)

Forrás: Facebook

„Hejhej” – szólították eképp csapattársai a gyöngyösi ifiben. Márkus Tomi pedig figyelt és passzolt, méghozzá úgy, ahogy kevesen tették ezt a futballpályán. Pócs Tamás gárdájának kiemelkedő tudású középpályása aztán nem nevelőegyesületében teljesedett ki, hanem légiósként. Olyan fiatalon, 21 évesen szerződött külföldre, amilyen korban most a fia, Marci van. Ő jelenleg a Gyöngyösi AK kapitánya, ifjúként is a gárda vezére, aki vármegye I.-es gólkirályi címét nyáron még együtt ünnepelte édesapjával. 

De szép és de jó is volt még minden fél évvel ezelőtt... 

Aztán jött az az őszi nap, amikor Tamás, eddig tisztázatlan körülmények között balesetet szenvedett, amelyből már nem tudott felépülni. Az 1970. július 2-án született hajdani labdarúgó 2024. január 7-én öröklétre szenderült. 

Ahogy gyászolja őt a Gyöngyösi AK, úgy a Füzesabonyi SC-nél és Gyöngyöspatán is kiteszik a fekete lobogót, nemkülönben pedig az FC Hatvannál, ahol évek óta utánpótlás edzőként számítottak rá. Nemcsak a pályán volt vezér, hanem a rábízott csapatok élén is. Fájdalom, hogy tudását már nem adhatja tovább a hatvani fiataloknak, ahol kimagasló közösségépítő tevékenységet végzett. Halálhíre vélhetően eljut Németországba és Indonéziába is, előbbi országban hét évig rúgta a labdát, míg Ázsiában egy szezont húzott le. Nyomot mindenhol hagyott, mert egyéniség volt, a futball azon művésze, akinek könnyedén engedelmeskedett a játékszer.

Isten veled, Márkus Tomi! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában