Sakk

2024.02.11. 10:51

Hatvani és egri sakkozó vehetett át életműdíjat

Folytatva a hagyományt, a Heves és Nógrád Vármegyei Sakkszövetség idén is Életműdíjjal ismerte el a sportágért szűkebb hazánkban sokat tett személyek munkásságát.

Bódi Csaba

Bozsik Nándor és Schósz Barnabás

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A megbecsülés jeleként adományozott plaketteket az Agria Parkban vasárnap rendezett Heves/Nógrád vármegyei csapatbajnokság utolsó fordulójának megkezdése előtt vehették át a kitüntetettek. 

A szervezet elnökeként Barna Nándor előbb Schósz Barnabás tevékenységét méltatta. A Hatvani SK 86 éves vezetője meglepetten fogadta a díjat, amelyről elmondta: jelentős megtiszteltetésnek tartja, hogy ebben a formában is gondoltak rá és rendkívül örül, hogy átveheti az elismerést. 

Hosszú ideje egyensúlyoz a lét és a nemlét határán az Egri Vasas SE sakk szakosztálya. Azt, hogy jelenleg is működik az egylet, elsősorban Bozsik Nándornak köszönheti a közösség. A 71 éves sportember  áldozatos és kitartó tevékenysége elismerésként részesült Életműdíjban.

Mészáros András nemzetközi mester Palóc varázsló címmel írt könyvet Frink Ferencről, akinek hozzátartozója posztumusz-díjban részesült az egri versenyen. 

A 2021-ben, 70 éves korában elhunyt  FIDE-mester emlékének ugyanúgy adóztak a megjelentek, ahogy történt ez a közelmúltban meghalt Hevér János esetében. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában