Kézilabda

2024.03.22. 10:09

A Gyöngyöst a visszavágás hajtja, az Eger új rendszerre készül

Csakúgy, mint a két csapat októberi egri mérkőzésén, várhatóan a Dr. Fejes András Sportcsarnokban is telt ház előtt lép pályára HE-DO B. Braun Gyöngyös és a QHB-Eger. Szombaton a 18. vármegyei rangadó következik a férfi NB I.-ben.

Sike Károly

A két csapat őszi mérkőzésén az egri Francisco Silváék (a labdával) voltak élesebbek

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 19. fordulójának mérkőzése:

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (9.)–QHB-EGER (12.)
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Bíró Á., Kiss O. 
A gyöngyösiek számára álomszerűen kezdődött a tavaszi idény. Varsandán Milánék 2022 április után ismét legyőzték az OTP Bank-Pick Szegedet (35–33), ám azóta négy mérkőzésen mindössze egy pontot szereztek, tették ezt a Bud Arénában, a PLER-Budapest vendégeként (29–29). A mátralajaiak legutóbb március 2-án Komlón léptek pályára, ahol a bennmaradásért küzdő baranyaiak meglepetésre 31–23-ra nyertek. A hazaiak jelenleg két ponttal előzik meg a tabellán soros ellenfelüket.

– Jól jött a bajnoki szünet, mert a játék egyes elemei mindenképpen javításra szorultak – fogalmazott a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs a klub honlapján. – Nem a támadójátékkal volt baj, hiszen a Veszprémnek és a Szegednek is 30 gól felett lőttünk és a PLER ellen is 29 találatig jutottunk, míg Komlón a technikai hibák okozták a vesztünket. A gondot a védőmunkában érzem, mert az elmült öt mérkőzésen 170 gólt kaptuk, ami rengeteg.

A vármegyei rangadó kapcsán a szakember így fogalmazott:
– Következik a tavaszi idény középső szakasza, olyan mérkőzésekkel, amelyeken pontokat kell szerezni – folytatta Bíró Balázs. – Az egriekkel szemben akad törleszteni valónk, mert az őszi meccset nagyon elrontottunk. Szeretnénk visszavágni, bízom benne, hogy a pályán megmutatkozik mindaz, amit az elmúlt két hétben gyakoroltunk. Hazai pályán teljesen más mérkőzésre számítok, mint az idegenbeli. Saját magunkkal szemben is elvárás a győzelem.

Az NB I.-es örökmérleg
Élvonalbeli csapatként, 18. alkalommal találkozik egymással bajnoki mérkőzésen az Eger és a Gyöngyös. Az örökmérleg a mátraaljaiaknak kedvez: Varsandán Milánék négy döntetlen mellett kilenc alkalommal győztek, míg az Eger neve mellett négy siker szerepel.

A gyöngyösiekhez hasonlóan az idei öt bajnoki mérkőzéséből az egriek is mindössze egyet nyertek meg, tegyük hozzá rögtön, hogy a legfontosabbat. Az egyaránt nagyobb játékerőt képviselő, Balatonfüred, Csurgó, Tatabánya, Telekom Veszprém négyessel szemben nem termett babér, a PLER-Budapest elleni sikerrel viszont nagy lépést tett a bennmaradás felé a vármegyeszékhelyi gárda. Hátradőlni azonban még nem lehet Kiss Gergőéknek, hiszen a rendkívül kiegyenlített mezőnyben egy-két meglepetést követően gyorsan átrendeződhetnek az erőviszonyok. Továbbra is fontos feladatnak számít a pontgyűjtögetés.

– A vármegyei rangadókat a két csapat tabellán elfoglalt helyezésétől függetlenül mindig élénk érdeklődés övezi, most sincs ez másként, mindenki nagyon várja már a találkozót – fogalmazott az egriek edzője, Tóth Edmond. – A szurkolók rendre kiváló hangulatot teremtenek, bízom benne, hogy a pályán is jó mérkőzés alakul. Jó érzés látni, hogy a srácok komolyan készülnek, már az új játékosok is tudják, hogy komoly presztízzsel bíró párharc előtt állunk.

A két csapat őszi mérkőzésén a QHB-Eger hazai pályán 31–28-ra legyőzte a HE-DO B. Braun Gyöngyöst, ami komoly fegyverténynek számított. Arra a kérdésre, hogy vendégként is képes lehet-e hasonló bravúrra a gárda Tóth Edmond így válaszolt:
– Az őszhöz képest jelentős változás, hogy a gyöngyösiek sérülés miatt mindkét jobbátlövőjüket elveszítették, így tavasszal teljesen más rendszerben játszanak. Erre kell felkészülni és szinte hiba nélkül megoldani a feladatot – jelentette ki a szakember.

Repüljenek a plüssök
A vármegyei rangadót megelőzően a gyöngyösi óvodák számára plüssjátékokat gyűjtenek, ezért arra kérik a szurkolókat, hogy hozzanak magukkal egy megunt, de jó állapotú, tiszta plüssfigurát, és a mérkőzés előtt dobják a pályára.

A további menetrend

MÁRCIUS 23., SZOMBAT
17.00: CYEB-Budakalász–MOL Tatabánya KC
18.00: Dabas KC–Telekom Veszprém
18.00: Carbonex-Komló–Fejér B.Á.L.-Veszprém
17.00: OTP Bank-Pick Szeged–Csurgói KK
MÁRCIUS 24., VASÁRNAP
18.00: HSA NEKA–PLER-Budapest
MÁRCIUS 27., SZERDA
18.00: FTC-Green Collect–Balatonfüredi KSE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában