Sakk

2024.03.06. 16:26

Kékesi SE, Bolyky BSE: akadt 94 lépéses parti is

Közel állt a döntetlenhez a honi elitben újonc Kékesi SE együttese, ám végül az erős középcsapat Biatorbágy nyert Gyöngyössolymoson, míg az NB II.-es egriek fölényesen verték régi mumusukat a Nemzeti Bajnokság legutóbbi játéknapján.

Bódi Csaba

A solymosiak (jobbra) feladták a leckét vendégeiknek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Szoros végeredménnyel zártunk, sikerült négy és fél pontot szerezni csapatunknak úgy, hogy közel álltunk a döntetlenhez – értékelt a Kékesi SE szakosztályvezetője, Barna Nándor.

 – A játszmák során  minden játékosunk egyenrangú ellenfélnek bizonyult, a vesztett partikban is csak nagy küzdelem után maradtak alul a mieink. Két győztesünk közül a Mitropa-kupán a szlovák válogatottban szerepelt Haring Filip a második táblán világos színnel aratott látványos győzelmet. Bakos Balázs ismét kiváló játékkal rukkolt elő, szép kombinációval kerekedett felül ellenfelén. 

Fél pontot szerzett a szintén a Mitropa-kupán indult Turcan Richard, valamint Istvanovszki Martin, Bohati Tamás, Blaskó István és ifiedzőnk, Radnai Ádám. Ők évek óta alapembernek számítanak a csapatban. Meg kell említeni az éltáblás Horváth Józsefet, akinek most nem sikerült pontot szereznie, de a mérkőzés leglátványosabb partiját vívta, amely maratoni hosszúságú, 94 lépésig tartott. Összességében a forduló sikeresnek mondható, a csapat várakozáson felül teljesített.

Szorosan alakult

A Szuperliga GM Szabó László csoportjának 5. fordulójában:
KÉKESI SE–VIADUKT BIATORBÁGY 4,5:5,5
Győztek: Haring Filip, Bakos Balázs.
Remiztek: Turcan Richard, Istvanovszki Martin, Bohati Tamás, Blaskó István, Radnai Ádám.

A Szuperliga állása: 1. Tuxera ANSK 35,5 pont, 2. ASE Paks 33, 3. Sentimento Ajka BSK 33, 4. Dunaharaszti MTK 25,5, 5. Viadukt Biatorbágy 25,5, 6. Aquaréna Kőbánya SC 25, 7. Haladás VSE 23, 8. Duocor-Makói SVSE 21,5, 9. Kékesi SE 19,5, 10. Tapolca Városi VSE 8,5.
Következik: Aquaréna Kőbánya SC–Kékesi SE, március 10., vasárnap, 10.00.

– Régi mumust fogadtunk, az elmúlt években a gödöllőiek sokszor megtréfáltak bennünket, amikor még a pásztói, majd az andornaktályai csapatban játszott a jelenlegi egri gárda egy része – pillantott vissza a Bolyky BSE csapatvezetője, Vajda Albert. 

– Ezúttal jól indult számunkra a 12 táblás találkozó, s még jobban folytatódott. Az idei szezonban először játszott első táblásunk, Boricsev Oleg, aki rövid remivel indított, majd Oroján Sándor egy óra játék után mattolta ellenfelét. Ifjúsági játékosként Huszár András és Kovács Kolos Regő is nyert, majd sorra jöttek a győzelmek. Huszár Lóránt, Kovács Dániel, Domány Mihály és dr. Gordos Csaba is felülmúlta ellenfelét, így három óra elteltével 8:1-re vezettünk. A végeredményt második táblásunk, Huszár Márk állította be egy öt és fél órás remivel.

Sok jó teljesítmény akadt

Az NB II. Erkel csoportjának 5. fordulójában:
EGRI BOLYKY BÁSTYA SE–GÖDÖLLŐI SBE 8,5:3,5
Győztek: Huszár Lóránt, Kovács Dániel, Domány Mihály, dr. Gordos Csaba, Oroján Sándor, Huszár András, Kovács Kolos Regő. 
Remiztek: Boricsev Oleg, Huszár Márk, Vas Vince.

Az NB II. Erkel csoportjának állása: 1. HÜSI SC 43,5 pont, 2. EUTender-Sinus-SDSE 37, 3. Dunaharaszti MTK II. 35,5, 4. TFSE 34,5, 5. HASE 32, 6. Fót SE-LearningChess 28, 7. Egri Bolyky Bástya SE 27, 8. Váci SC 26, 9. Vízügyi SC 19, 10. Gödöllői SBE 17,5.
Következik: Váci SC–Egri Bolyky Bástya SE, március 10., vasárnap, 10.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában