Sakk

2024.02.21. 14:07

Kékesi SE: az alapemberek nagyon hiányoztak

Tartalékosan utazott a Nemzeti Csapatbajnokság idei első játéknapjára a Kékesi SE együttese, így a makói vendégség nem sok jót ígért az újonc számára. Ez aztán be is igazolódott.

Bódi Csaba

A Kékesi SE csapata (jobbra) négy játékosát volt kénytelen nélkülözni

Forrás: Czímer Tamás/ Heves Megyei Hírlap

– A két szlovák nagymester, Haring Filip és Turcan Richard a jelenleg is zajló Mitropa-kupán szerepel hazája válogatottjában, két nemzetközi mesterünk, Tho Nat Minh és Istvanovszki Martin pedig rangos nemzetközi tornán vett részt. A nagyarányú végeredmény azt mutatja, hogy az alapemberek hiányát sajnos nem bírtuk el, így csak másfél pontot sikerült szerezni – magyarázta a gyöngyössolymosiak szakosztályvezetője, Barna Nándor.

A Kékesi SE játékosai a megnyitásban és a középjátékban egyenrangú ellenfeleknek bizonyultak, azonban a végjátékban a nagyobb rutin a makóiak javára döntött.

– Az első táblán szereplő Horváth József teljesítménye mindenképp kiemelendő, nagymesterünk továbbra is veretlen a legerősebb nagymesterekkel szemben – mondta Barna Nándor. 

Görcsi Gábor vezérszárnyi támadást indított, nyerő esélyes volt, de ellenfele lépés ismétléssel döntetlenre mentette a játszmát. Ugyancsak fél pontot szerzett Petrisor Adrian Marian, aki a tőle jóval esélyesebb Dragan Koszics ellen tartani tudta a remit.

A Szuperliga GM Szabó László csoportjának 4. fordulójában:

Duocor-Makói SVSE–Kékesi SE 8,5:1,5

Remiztek: Horváth József, Petrisor Adrian Marian, Görcsi Gábor.
Következik: Kékesi SE–Viadukt Biatorbágy, március 3., vasárnap, 11.00.

Az NB II. Erkel csoportjának 4. fordulójában Budapesten szenvedtek vereséget a vármegyeszékhelyiek, akik közül ketten arattak győzelmet.

EUTender-Sinus-SDSE–Egri Bolyky Bástya SE 8,5:3,5

Győztek: Huszár András, Kovács Kolos Regő. Remiztek: Vajda Albert, Kis József, dr. Gordos Csaba. 
Következik: Egri Bolyky Bástya SE–Gödöllői SBE, március 3., vasárnap, 10.00. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában