Sakk

2023.10.30. 14:17

Az újonc Kékesi SE győzelemmel kezdett a Szuperligában

Várakozáson felüli szerepléssel rukkolt ki a Kékesi SE gárdája a Nemzeti Sakk Csapatbajnokság élvonalát jelentő Szuperligában.

Bódi Csaba

A solymosiak (balról) kezdése jobban sikerült, mint arra számítottak

Forrás: Kékesi SE

A GM Szabó László csoport 10 együttese a makói Korona Szállóban játszotta a 2023/24-es pontvadászat első két fordulóját. A nyitányon a gyöngyössolymosiak tapolcai ellenfelüket magabiztosan legyőzték, majd az ajkai riválissal szemben igazolódott a papírforma.

– A Tapolca ellen a csapat minden tagja erőn felüli kiváló teljesítményt nyújtott – értékelt a Kékesi SE szakosztályvezetője, Barna Nándor. 

– Az eredmény jól mutatja az idők folyamán kiforrott csapategységet. Az új játékosok remekül illeszkedtek be és hozták a tőlük elvárható eredményt. A vasárnapi ellenfél Ajka már teljesen más kategóriát képviselt, minden táblán legalább 200 Élő-pontszámmal magasabb szinten jegyzett sakkozó ült. Köztük a sakkolimpia csapat minél jobb szereplése érdekében honosított volt Sanan Sjugirov és a női ifjúsági nagymester, Gaál Zsóka. Az 8,5:1,5 arányú vereség ilyen erős csapat ellen a vártnál is jobb eredménynek tekinthető.

Utóbbi mérkőzést illetően a klubvezető a csapat mindhárom pontszerzőjét kiemelte.

– Az első táblán az újonnan igazolt Horváth József Sanan ellen klasszikus bástyavégjáték után szerzett fél pontot egy. Ugyanígy tett az szintén friss szerzemény Haring Filip, aki vetélytársát mattra állította, ám ő örökös sakkal kimenekült a helyzetből. Az oszlopos csapattag Bakos Balázs a tőle megszokott pontos játékkal szerezte meg a harmadik fél pontunkat. 

Összességében a két nap sikeresnek mondható, a két forduló után csapatunk a középmezőnyben foglal helyet – zárta szavait Barna Nándor.

Az 1. fordulóban:

KÉKESI SE–TAPOLCA VSE 8:2

Győztek: Haring Filip, Turcan Richard, To Nhat Minh, Bakos Balázs, Istvanovszki Martin, Ónodi Miklós.
Remiztek: Horváth József, Bohati Tamás, Blaskó István, Kovács Veronika.

A 2. fordulóban: 

AJKA BSK–KÉKESI SE 8,5:1,5

Remiztek: Horváth József, Haring Filip, Bakos Balázs.

A bajnokság állása

1. Ajka BSK 15 pont, 2. Nagykanizsai SK 14, 3. Haladás VSE 12, 4. ASE Paks 12, 5. Viadukt Biatorbágy 10,5, 6. Kékesi SE 9,5, 7. Makói SVSE 8,5, 8. Dunaharaszti MTK 8, 9. Kőbánya SC 7,5, 10. Tapolca VSE 3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában