Labdarúgás

2024.03.03. 10:19

Váraszói SE: tört a csont a felsőtárkányi siker során

Négy gólt rúgott a felsőtárkányi rangadón a Váraszói SE csapata, ez pedig győzelmet ért Országh Zoltán gárdájának. Az öröm azonban egy súlyos sérülés miatt nem lehetett teljes.

Bódi Csaba

Nagy Ádám (jobbra) első váraszói meccsén súlyos sérülést szenvedett Archív fotó

Forrás: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

A háromkörös bajnokság első, Váraszón rendezett párharca tíz találatot hozott (5–5). Tekintve, hogy gólok vonatkozásában az észak-hevesiek a Heves vármegyei III. osztály Északkeleti csoportját alkotó 10 fős legtermelékenyebb csapatának számítanak, arra Felsőtárkányban is jó eséllyel lehetett számítani, hogy tavaszi rajton is elsül a vendégek lába. Erre egészen a 3. percig kellett várni, amikor Szabó Márton megnyitotta a gólok sorát (0–1).

Félóra múltán aztán következett a VSE legeredményesebb labdarúgója, Para István (0–2), ám az előny növelését megelőzően sajnálos eset árnyékolta be a meccset. A télen Salgótarjánból, az Építők KC együttesétől érkezett Nagy Ádám ugyanis súlyos sérülést szenvedett. A Pétervására SE-nél már-már legendának számított 32 éves középpályás első, VSE-színekben történt szereplése a 23. percig tartott. Az ellenféllel történt ütközése ugyanis szárkapocscsont törést eredményezett, mentő szállította kórházba. De vissza a derbihez, ahol a tárkányiak a 31. percben Szabó Márton öngóljának köszönhetően szépítettek (1–2), így a szünetig nem tudtak nagyon ellépni a látogatók. 

A fordulást követően jelentősen mozgósította erejét a Tárkány, ám ez nem hozott hazai gólt, ehelyett az 50. percben a váraszóiak kontrája „ült”, méghozzá a Nagy Ádám helyére beállt Nagy Ádám József jóvoltából (1–3). Tovább csökkentette a hazaiak reményeit Mika Dávid kiállítása a 55. percben, majd a csapatkapitány, Lehóczky Zsolt kihagyott 11-ese. A futball egyik íratlan örök szabálya hozta is magával a „büntetést”, ami újabb váraszói találatban jutott érvényre Vincze Kristóf révén a 64. percben (1–4). A tárkányiak friss szerzeményeként télen érkezett Szöllősi Richárd ugyan faragott a hátrányból a 72. minutumban (2–4), ám további újításra már nem volt képes a házigazda. 

A fél tucat gól önmagában nem rossz mutató egy derbin, ám mindezt felülmúlta az a hangulat, amelyet majd' 300 néző teremtett a lelátón. Ez a szám nemcsak vármegyei III. osztályú meccsen számít tekintélyesnek, sok NB III.-as csapatnál is örülnének hasonlónak. A lefújáskor persze joggal ünnepelhették az övéiket a váraszóiak, de a Béres Mihály vezette hazaiak is tapssal köszönték meg a drukkerek biztatását. 

Az már nem derül ki, mi lett volna, ha a tárkányiak a szokásos kapusukkal, az ujjérülés miatt hiányzó Farkas Krisztiánnal állnak ki, miként az sem, mennyit tudott volna javítani a VSE játékán a betegágyra kényszerült Nagy Ádám.

Az viszont bizonyos, hogy a 12 sárga és egy piros lapott hozott összecsapást követően öt pontra nőtt a két gárda közötti különbség a tabellán és az is, hogy a harmadik körben május 5-én nyílik újra lehetőség arra, hogy egymásnak feszüljenek az éremre pályázók.

Jegyzőkönyv

Heves vármegyei III. osztály, Északkeleti csoport, 14. forduló:
FELSŐTÁRKÁNY SC–VÁRASZÓI SE 2–4 (1–2)
Felsőtárkány, 300 néző. V.: Orovecz Tamás (Oancz, Koren).
Gól: Szabó M. (öngól, 31.), Szöllősi R. (72.), ill. Szabó M. (3.), Para I. (30.), Nagy Á. J. (50.), Vincze K. (64.).
Kiállítva: Mika D. (Felsőtárkány, 55.)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában