Vízilabda

2024.04.27. 14:51

Digi-Eger: döntőben az UVSE, jöhet a bronzcsata

Hazai medencében sem sikerült legyőzni az alapszakasz győztes UVSE csapatát, amely elsőként jutott a bajnoki döntőbe. A Digi-Eger a folytatásban a bronzéremért csatázhat.

Heol.hu

Dr. Sike József szeme előtt már a bronzcsata lebeg

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női OB I. elődöntős párharcának 2. mérkőzésén:

DIGI-EGER–UVSE 9–11 (0–3, 3–1, 0–3, 6–4)
Eger, dr. Bárány István Sportuszoda. V.: Ercse N., Kovács S.
EGER: Torma – Szilágyi D. 4, Borsi I. 1, Parkes 1, Belorio, Bódi F., Szellák. Csere: Sóti L., Katona Zs., Weston, Lendvai, Pogonyi 3. Edző: dr. Sike József
UVSE: Magyari – Aubéli 1, Lendvay Z. 1, Baksa 1, Faragó K. 3, Peresztegi Nagy. Csere: Mácsai E. 1, Golopencza N.,  Varró E. 1, Kóka, Rybanska 1, Irmes, Hajdú K. 2. Edző: Benczur Márton
GÓL–EMBERELŐNYBŐL: 12/5, ill. 14/4.
ÖTMÉTERESBŐL: 1/2, ill. 2/2.
KIPONTOZÓDOTT: Sóti L. a 27., Belorio a 29., Faragó K. a 30. percben.
Három nappal a fővárosban elszenvedett 17–8-as vereséget követően hazai medencében sem sikerült az UVSE fölé nőni az egrieknek. A vendégek már az első negyedben háromgólos előnyt szereztek, amit a hazaiaknak még sikerült kiegyenlíteni, de a folytatásban ismét a lila-fehérek kerültek lépéselőnybe. Az utolsó negyedre négygólos fővárosi vezetésnél fordultak a csapatok, ami már behozhatatlannak bizonyult Szilágyi Dorottyáék számára.
DR. SIKE JÓZSEF: – Vitán felüli, az UVSE megérdemelten jutott a döntőbe. Ha ugyanilyan hozzáállással játszunk a bronzmeccsen is, akkor még érhetnek bennünket szép sikerek.
BENCZUR MÁRTON: – Élvezetes mérkőzésen vagyunk túl. Nagyrészt a mi akaratunk érvényesült. A hazaiak végig ragadtak ránk, nehéz helyzetben sem adták fel. 
A EGYIK FÉL MÁSODIK GYŐZELMÉIG TARTÓ PÁRHARC VÉGEREDMÉNYE: 2–0, az UVSE javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában