Futsal

2024.04.11. 16:36

Eger SE: a bajnoki cím már megvan a hölgyeknek

Az előző évi bronzérem után idén NB II.-es bajnoki címet nyert az Eger SE női csapata. Hasonlóra korábban még nem akadt példa. Az NB I.-be jutás ezzel azonban még nem dőlt el.

Bódi Csaba

A női futsal NB II. Keleti csoportjának bajnoka, az Eger SE csapata

Forrás: egerse.com

Az i-re a pontot, vagy a koronát a fejre az Orosházán elért 12–2-es győzelem jelentette a Keleti csoport 13. fordulójában. Az egy tucat egri gólból Pintér Petra nyolc találattal vette a ki a részét, ami egyben – és nagy valószínűség szerint – a gólkirálynői címet (41) vonja maga után. A feltételes mód azért indokolt, mert két mérkőzés még vár a hét fős mezőny négy csapatára.

– Az elején sokat gondolkoztam, hogy az Egerbe igazoljak-e, ám így utólag egyáltalán nem bántam meg a döntésemet – mondta a klub hivatalos honlapjának a tavaly a DVSC-től igazolt 20 éves támadó. 

– A lányok az első perctől kezdve nagyon befogadóak, közvetlenek voltak, aminek nagyon örültem Az edzések mindig nagyon jó hangulatban telnek. Mint – leendő – gólkirálynő rendkívül boldog vagyok, hogy remek csapatjátékkal, nagyszerű társakkal és jó edzővel sikerült az élmezőnybe focizni magunkat. Bízva magunkban várjuk az osztályozót.

A keretükben csak néhány helyen változott egriektől a minimális elvárást a dobogós hely elérése jelentette. 

– Most már elmondhatjuk, hogy az utóbbi évek legerősebb pontvadászatán vagyunk túl, amit jól jelez, hogy a Salgótarján csapata a Magyar Kupa Final Four-ban érdekelt – közölte dr. Vitányi László edző. 

– Együttesünk egyébként a Magyar Kupában is történelmet írt, ugyanis csak a négy közé jutásért vívott csatában maradt alul, ahol a válogatottakkal felálló TF ellen búcsúztunk a sorozattól.

A bajnokcsapat játékoskerete

KAPUSOK: Huszár Viktória, Andor Teodóra
MEZŐNYJÁTÉKOSOK: Szivósné Bozsó Renáta, Bíró Petra, Pintér Petra, Kota Szabina, Kovács Nelli, Végh Katalin, Jakab Zsófia, dr. Borosi Dorina, Gyöngy Gréta, Nagy Vivien, Csehi Kincső, Kóka Jázmin, Mátyás Patrícia, Szunyogh Nikoletta, André Antónia
VEZETŐEDZŐ: dr. Vitányi László

Az NB I.-be történő feljutás a bajnoki címmel még nem egyértelmű. Az élvonalba két lépcsőn keresztül vezet az út. Az első megméretést az NB II. Nyugati csoportjának bajnokával, az Almásfüzitővel szemben kiírt oda-visszavágós csata jelenti. A párharc győztese az első osztályban találja magát, míg a vesztes az NB I. 7. helyezettjével játszik újabb párosmérkőzést, és annak a győztese ugyancsak az első osztályban folytathatja.

A 2023/24-es pontvadászatot így értékelte az egriek csapatkapitánya.

–  A keretünk erősödött, a bajnokságnak merész célokkal vágtunk neki – fogalmazott Szivósné Bozsó Renáta. 

– A Nyírség és a Salgótarján kivételével (a Gyulát ismertük tavalyról) tudtuk, hogy erősebb mezőny alakult ki, mint az előző évben. Ez abban is megnyilvánul, hogy nyolc győzelemnél senki nem tudott többet összeszedni. Akadtak  rosszabb időszakaink, veszítettünk „nem tervezett” pontokat, de azt gondolom, hogy végén megérdemelten örülhetünk a bajnoki címnek. Az Almásfüzitő elleni helyosztón mindent megteszünk, hogy a két meccsen kiharcoljuk a feljutást. Csapatunk erőssége abban is rejlik, hogy valamennyi játékos ugyanabban a klubban, azonos célokért küzd. Köszönjük egyesületünk támogatását, szurkolóink biztatását és természetesen dr. Vitányi Lászlónak a munkáját, aki nélkül Egerben nem tartana itt a női labdarúgás.

A Keleti csoport állása

1. Eger SE    12    8    3    1    84–32    27
2. Gyulai Amaonok    12    8    1    3    75–24    25
3. Salgótarjáni VSE    11    7    2    2    61–21    23
4. Nyírségi FC    11    7    –    4    86–36    21
5. Orosházi MTK    11    3    1    7    69–62    10
6. Újfehértói SK    11    3    1    7    40–48    10
7. BTE Felsőzsolca    12    –    –    12    7–199    0
8. Tehetség SE kizárva
Még hátravan: Nyírség FC–Orosháza április 14., Salgótarjáni VSE–Újfehértói SK, április 19.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában