Labdarúgás

2024.05.14. 14:40

21. Dr. Vass Géza-kupadöntő: a Maklár vagy a Lőrinci duplázik?

A 2018-ban győztes Maklár SE és a serleget 2021-ben elhódított Lőrinci VSC között dől el a 21. Dr. Vass Géza-kupadöntő sorsa május 15-én Besenyőtelken.

Bódi Csaba

Az összecsapás teljességgel háromesélyesnek számít

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Három év múltán ad otthont újra Besenyőtelek a dr. Vass Géza Heves Vármegyei Kupadöntőnek. A település sporttelepe is a Heves Megyei Labdarúgó Szövetség (HELASZ) 21 évvel ezelőtt elhunyt elnökének nevét viseli, méltó emléket állítva a tisztelt és elismert sportvezetőnek. A besenyőiek tizedik alkalommal fogadják a finálé résztvevőit, miközben szervezőként – néhány újdonsággal kirukkolva – az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatóságának munkatársai igyekeznek magasabb polcra helyezni a rendezvényt. 

Dr. Vass Géza-kupadöntő:

MAKLÁR SE–LŐRINCI VSC
Besenyőtelek, dr. Vass Géza Sporttelep, május 15., szerda, 17.00. V.: Harnos Csaba (Juhász B., Lovas).

Ezek sorába tartozik az a kiadvány, amelyben emlékezés olvasható a névadóról; vármegyei igazgatóként Farkas Ádám, társadalmi elnökként pedig Jakab Gábor köszönti a résztvevőket; bemutatják a csapatokat; edzőként Sipos Lajos, illetve Gulyka Zsolt latolgatja az esélyeket; a Besenyőtelek SC elnökeként, egyben a község polgármesterént Bozsik Csaba üdvözli a megjelenőket; valamint szerepel a műsorfüzetben a kupa 2004. augusztusáig visszanyúló története is.

Forrás: Heol Sport facebook oldal

Ebből szemezgetve kiderül, hogy legtöbbször a Pétervására SE és az Eger SE játszhatott trófeáért. Mindkét egylet csapata hat-hat alkalommal volt finalista, ám legtöbbször az FC Hatvan végzett aranyérmesként. A Zagyva-partiak négyszer léptek pályára finalistaként és valamennyi alkalommal (2007, 2012, 2019, 2023) magasba emelhették a trófeát.

Forrás: Heol Sport facebook oldal

Az idei két döntős gárda egy-egy esetben mérkőzhetett az elsőségért, és ahogy 2018-ban a Maklár (az Eger SE elleni 3–2-es győzelemmel), úgy a 2021-ben élen végzett Lőrinci is (a Gyöngyöshalász elleni 2–0-val) is elvitte Besenyőről azt, amiért érkezett. 

Forrás: A kupadöntő műsorfüzete

A Heves vármegyei I. osztályban 2. helyen álló LVSC a 2023/24-es pontvadászat őszi idényében 6–1-re nyert a jelenleg 6. pozícióban tanyázó MSE otthonában, míg tavasszal 3–0-s sikert arattak a lőrinciek. A kupadöntőn szereplő labdarúgókat a maklári és a besenyőtelki klub fiataljai kísérik a pályára, ahol a kezdőrúgást dr. Vass Géza unokái közül Csiffáry Csege Regő és a Sződligeti SC játékosa, Csiffáry Bátor Bulcsú végzi el.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában