Sportelismerés

2024.05.28. 17:58

Besenyőtelken olimpiai bajnoktól vehették díjaikat a jó tanuló jó sportolók

A Besenyőtelki Dr. Berze Nagy János Általános Iskola és a Besenyőtelki Berze Diáksport Egyesület közös szervezésű jótékonysági bálján 38 diák részesült a Jó tanuló, jó sportoló elismerésben.

Bódi Csaba

A 2024-es Berze bál díjazott tanulói Szécsi Zoltán társaságában

Forrás: Beküldött fotó

A díjakat és jutalmakat Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó adta át. Az Egri Vízilabda Klub elnöke az alábbi gondolatokat osztotta meg a rendezvényen megjelentekkel.

– Sokszor haladok keresztül a településen és látom, hogyan fejlődnek, épülnek, szépülnek a sportlétesítmények, a focipálya, a sportcsarnok – mondta Szécsi Zoltán. 

– Tudom, hogy sportos község Besenyőtelek és öröm, ha minél több gyermek sportol és mozog. Nagyon jó, ha már gyermekkorban elkezdődik a sportolás. Játszatok, élvezzétek bármilyen sportot is választotok és ez töltsön el  benneteket örömmel. Jó érzéssel tölt el, ha ehhez mi, vízilabdázók hozzájárulhatunk és tudunk titeket motiválni.

Szécsi Zoltán nagy példakép a gyerekek számára 
Forrás:  Beküldött fotó

A „K&H mozdulj! az év tesitanára versenyben a 200 főnél kisebb kisiskolai kategóriában Heves vármegyei győztes Úri József testnevelő példával is előhozakodott.

– Célunk, hogy minél több diák mozogjon, az már csak hab a tortán, ha eredményesek is vagyunk – emelte ki a pedagógus. 

– Nagy örömünkre, diákjaink közül többen magasabb szinten is folytatták a sportolást. Kerültek ki tőlünk korosztályos válogatottak, NB-s szintű labdarúgók. Jelenleg Vincze Dániel a legmagasabban jegyzett egykori diákunk. Ő még a Berze DSE színeiben bejutott atlétikában a diákolimpia országos döntőjébe, amelyet Szombathelyen rendeztek. Később a Diósgyőri VTK akadémiáján folytatta, jelenleg pedig a Kazincbarcika SC futballistája.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában