Labdarúgás

2024.05.19. 21:23

Eger SE: a piros-kékek egykori centere okozta a hazaiak vesztét

Három gólt és két ellentétes játékrészt hozott Egerben az NB III. Északkeleti csoportjának 29. fordulója, ahol sorban kilencedik meccsén is veretlen maradt, mi több, győzött a Tiszafüred.

Bódi Csaba

Oláh Balázs (elöl jobbról) két gólt is szerezhetett volna

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

EGER SE–TISZAFÜREDI VSE 1–2 (1–0)

Eger, Szentmarjay stadion, 160 néző V.: Takács Ákos (Kovács Z., Szabó F. Sz.).
EGER: Bukrán – Balázs P., Juhász G., Nagy Á. – Debreczeni (Kispál, 73.), Oláh B. (Gíber, 59.), Géringer, Zvara, Almomani – Sós, Gyurkó (Farkas G., 76.). Vezetőedző: Lázok János.
TVSE: Lisztes – Kovalecz, Bernáth, Tamás (Aranyos, 65.) – Barzsó (Ludvig, 92.), Bertók, Mácsai, Gránicz (Nagy Zs. A., 65.), Engel – Kalmár, Pataki (Antics, 81.). Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.

GÓL: Zvara (11.), ill. Mácsai (51.), Pataki (76.).
JÓK: Zvara, Juhász G., Géringer, ill. Lisztes, Mácsai, Gránicz, Pataki.

A nyolc mérkőzés óta veretlen, ezzel együtt a kiesés elől menekülő tiszafürediek ellen kiválóan kezdtek az egriek. A 11. percben Zvara Dávid szabadrúgásból született gólja után azonban nem sikerült tovább növelni az előnyt, mert Oláh Balázs kétszer is kihagyta a már-már kihagyhatatlannak tűnő helyzetet, de Almomani Nathaniel és Balázs Patrik lövésénél is a helyén volt a TVSE 19 éves kapusa, Lisztes Bence. Eközben a vendégek a 26. percben álltak a legközelebb az egyenlítéshez, ám Gyurkó Máténak sikerült a gólvonalról a mezőnybe vágni a labdát. 

A fordulást követően nagyobb lendülettel vetette magát a küzdelembe a füredi gárda, ami az 51. percben Mácsai László jól eltalált lövésének köszönhetően gólt eredményezett. A látogatók ezzel olyannyira lábra kaptak, hogy sorra alakították ki a lehetőségeket. Az ex egri Pataki Viktor két óriási ziccer után harmadjára aztán betalált: a Mácsai által kihagyott 11-es után elé pattant labdát lőtte egy méterről a hálóba. A 91, percben aztán szerzett egy lesgólt a hazai gárda, majd a 93. minutumban Sós Máté egyenlíthetett volna, de 10 méterről a kapust találta telibe.

A két ellentétes félidőt hozott összecsapáson a tiszafürediek tettek újabb lépést a bennmaradás felé, az egriek csak magukat okolhatják azért, mert az első játékrészben nem zárták le a meccset.

LÁZOK JÁNOS: – Ez a mérkőzés teljes mértékben megmutatta az elmúlt félévben mutatott arcunkat. Az első félidőben sokkal jobban játszottunk, mint az ellenfelünk, legalább négy-öt góllal kellett volna vezetnünk. A második játékrészben visszaesett a játékosok összpontosítása, nem úgy működtünk, mint egy csapat, akkor már a rosszabbik arcunkat láthatta a közönség, így jött a pofon, vagyis a vereség. Egy fiatal játékosnak 90 percen át végig koncentrálni kell, ám ez csak abban az esetben lehetséges, ha a futballt munkának tekintjük, nem pedig szórakozásnak. Az ifjak a jövőjükkel játszanak és a megélhetésükkel. Ha mi lesz itt a következő szezonban is, akkor biztos vagyok abban, hogy akik velünk dolgoztak, azok sokkal jobbak lesznek, ahogy edzőként mi is gyarapodtunk egy év NB III.-as tapasztalattal. Még vár ránk egy mérkőzés, ahol bízom benne, hogy sikeresen zárunk.

A játéknap teljes eredménylistája
Forrás:  adatbank.mlsz.hu
Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában