Küzdősport

2024.05.21. 14:19

Thai Works Team Eger: Ferencz Tamás világbajnoki címig menetelt

Négy éremmel, közte egy vb-arannyal tért haza a Thai Works Team Eger csapata a WKL-WBL World Championship Hungary Baja elnevezésű világbajnokságról.

Bódi Csaba

Oláh Dorina (balról), Ferencz Tamás, Ádám-Szabó Tamara és Bóta Csenge

Forrás: Beküldött fotó

A Kick-Thai Boxing Team Baja SE️ szervezte rendezvényen 14 nemzet 65 klubjának képviselői öt kategóriában 350 nevezést adtak le. A két ringben 179, a páston pedig 81 mérkőzést láthattak a nézők. A Nagy Ádám vezette egriek így szerezték az érmeiket.

K-1 szabályrendszer, –67 kg, 1. helyezett: Ferencz Tamás

Két mérkőzése közül az első a középdöntőben zajlott Nyekita Levente ellen. Az első menetben bekapott testütés miatt rá kellett számolni az egri harcosra, akinek olyan fájdalmai támadtak, hogy Nagy Ádámék úgy gondolták, bedobják a törülközőt, ám szerencsére jött a menet vége. A folytatásra az egri versenyző úgy ment ki, ha jobban kezd fájni a sérülése, akkor befejezi a párharcot. Nem így történt, sikerült lábon kihordania a második menetet, és lassan kezdte átvenni az irányítást. A harmadik menetben már uralta a ringet és kétszer megszámoltatta ellenfelét. Extra menetet hirdettek, amelyre Nyikes már nem jött ki, mert – mint utólag kiderült – az egyik térdrúgás miatt súlyos bordatörést szenvedett. Ferencz a másnapi döntőben kemény fejű sráccal találkozott, akivel szemben az első menet ezúttal sem jött össze. Taktikaváltás után lehozta a második menetet, ezzel ment tovább, aztán megint jött az a bizonyos térdrúgás. A menet bár végigment, ám a fölény egyértelmű volt, így Ferencz Tamás világbajnoki címet szerzett.

Kick Light kategória, kadét –46 kg, 2. helyezett: Bóta Csenge 

Először egy francia lánnyal vívott parázs mérkőzést a páston, majd másnap egyik honfitársával döntőzött, ami szintén nagyon nagy tempóban zajlott, de be kellett érnie az ezüstéremmel.

Felnőttek, –55 kg, 3. helyezett: Oláh Dorina

A 19 éves versenyző egyik legemlékezetesebb meccse a döntőbe jutásért zajlott a rutinos és kemény harcos Nagy Zsófival szemben. Ellenfele az első menetben irányított és próbálta idő előtt befejezni a mérkőzést. Dorina a második menetig csak árnyéka volt önmagának, majd egy balegyenessel meglepte vetélytársát. Akkortól újra elkezdett hinni magában. Hősies küzdelem kezdődött a két lány között, amelyben a kezdeti előnyt tartva Zsófi jutott a fináléba.

Nagy Ádám (középen) elégedett lehetett tanítványaival 
Forrás: Belküldött fotó

K-1 szabályrendszer, + 60 kg, 3. helyezett: Ádám-Szabó Tamara

A középdöntőben egy két évvel idősebb román lánytól kapott ki, aki végül világbajnoki címet szerzett.

Örök emlékek

– Mind a négy versenyzőnk nagyon kemény meccseket vívott, valamennyien a legnehezebb meccseiken jutottak túl ezen a tornán és gyakran önmagukkal küzdöttek meg a legjobban. Óriási mélységek és magasságok jellemezték a vb két napját, ami bizonyosan örök emlék marad mindannyiunk számára. Köszönjük a támogatást a szurkolást, gratulálunk mindenkinek, aki részt vett az eseményen, Nyekita Leventének pedig mielőbbi felépülését kívánunk – összegzett Nagy Ádám.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában