Párizs előtt

2024.05.23. 19:09

Túró Rudit népszerűsít Szilágyi Dorottya, aki aranyért utazik az olimpiára

Szilágyi Dorottya szerint a magyar női vízilabda-válogatott az aranyéremért utazik a párizsi olimpiára. Az egri női vízilabdacsapat kiválósága mindezt egy Túró Rudit is népszerűsítő kampányeseményen mondta el.

Heol.hu

Szilágyi Dorottya a sajtóeseményen

Forrás: mob.hu

– Azért megyünk az olimpiára, hogy aranyéremmel jöjjünk haza! Ez nem kérdés! Mindenkinek ez van a fejében. Ha az olimpiára gondolok, csak az a cél, hogy fényesebb érmet szeretnék szerezni, mint az előző olimpián – nyilatkozott a világbajnoki ezüst-, a tokiói játékokon bronzérmes pólós az MTI-nek a MOB szerdai sajtóeseményén, amelyen elhangzott, hogy a közös szurkolás élményéhez egy különleges, piros-fehér-zöld Hajrá, Magyarok! trikolór Túró Rudival is hozzájárul a Pöttyös. Az eseményen Szilágyi is kapott saját, névre szóló óriásrudit – erről már a Magyar Olimpiai Bizottság adott hírt hivatalos honlapján.

Az olimpiára visszatérve Szilágyi hozzátette, úgy látja, most a csapat elég érett ahhoz, hogy ezt meg is tudja valósítani. – Az előző olimpián a bronzérem az aranyat jelentette nekünk, idén viszont csak az aranyérem jelentené az aranyat.

Szilágyi Dorottya szerint a legfontosabb az, hogy a „csapatnak a szíve jó helyen legyen”.
– Leginkább a védekezés az, ami megmutatja egy csapat erejét. Mi ebben hiszünk, hogy ez visz majd minket előre, ha a védekezés összeáll, akkor bármire képesek vagyunk – fogalmazott az egriek 27 éves játékosa.

Elmondta, a bajnokság után két hét pihenőt kaptak, „ami nagyon sok, nem is tudom, mikor volt utoljára erre példa, hogy két hétig edzés nélkül voltunk”. 
– Hosszú lesz a felkészülés, jövő hét hétfőn kezdjük a kerettel a munkát, itt Budapesten először, majd megyünk Görögországba és Amerikába, és itthon majd a kanadaiakkal fogunk játszani – emelte ki.

Az ellenfelekről úgy vélekedett, két egyformán erős csoport van, „egyiket sem tudnám kiválasztani, hogy melyik jobb nekünk”.  
– Mindegyik csapatot megvertük már, soktól ki is kaptunk. Ismerjük a többi válogatottat, fel leszünk készülve ellenük – jelentette ki Szilágyi Dorottya.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában