Atlétika

2024.06.07. 15:12

Atlétika Eb: Szeles Bálint készülhet az elődöntőre

A római szabadtéri Európa-bajnokság első délelőttjén Szeles Bálint 110 gáton biztosította helyét az elődöntőben.

Heol.hu

Szeles Bálint a 110 gát előfutamában

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az Egri VSI atlétája honfitársával, Eszes Dániellel ellentétben nagyszerűen rajtolt, az első gáthoz egyértelműen elsőként ért, a folytatásban viszont kissé görcsösnek tűnt a mozgása, kissé visszaesett, de nagyot küzdve a negyedik helyen ért célba 13.81-es eredménnyel. Az első körből a 14 legjobb idő ért továbbjutást, Szeles pedig futama után nem lehetett biztos benne, hogy folytathatja-e a versenyt. Végül összességében a 13. idővel továbbjutott és készülhet a szombati elődöntőre.

A rekordlétszámú, 59 fős magyar csapatból a hétpróbázók mutatkoztak be először a legendás Olimpiai Stadionban, ahol a világbajnoki tizedik Nemes Rita, illetve Szűcs Szabina az első, Krizsán pedig a második futamban térdelt rajtgépbe. 

Az első futás Nemesnek ment jobban, futamában a második helyen ért célba, 13.71 másodperces eredményével pedig 1020 pontot gyűjtött. Szűcs a futam hatodikjaként zárt 14.04-gyel, ami 973 pontot ért. A tavalyi budapesti vb-n a dobogóról hajszállal lecsúszott Krizsán Xénia idén még nem teljesített hétpróbát, az összetett ob-n csupán az első napon versenyzett, ezúttal viszont jó formát mutatott, futamában kiválóan tartotta magát, s végül 13.62 másodperccel ötödik lett, amiért 1033 pontot „zsebelt be”.
A gátakat a hétpróba után sem vették le a célegyenesből, következtek ugyanis a női 100 gátasok előfutamai. Kerekes Gréta 13.02 másodpercet ért el, mindössze öt századdal elmaradva idei legjobbjától. Eredményével kényelmesen lépett tovább, összességében az ötödik legjobb futás volt az övé délelőtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában