Labdarúgás

2024.06.09. 21:01

Gyöngyösi AK U17: nagy árat fizettek a továbbjutásért

A csapat „motorjának” számító Eged Zalánt a mérkőzés után azonnal megműtötték Budapesten. Nélküle következik a DSC-SI elleni párharc.

Bódi Csaba

A Gyöngyösi AK U17-es csapata a bajnoki cím utáni következő lépést is sikerrel vette

Forrás: Beküldött fotó

A Gyöngyösi AK U17-es csapata a Középkeleti csoport aranyérmesként a Budafoki LC gárdáján már túljutott a rájátszásban, így a magasabb szintre lépéshez következhet a debreceni sportiskolásokkal szembeni párharc.

A bajnokság végeredménye
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

– A bajnoki cím elhódítása után tudtuk, hogy nem lesz egyszerű feladat az osztályozó mérkőzéseken helytállni, ráadásul a Budafok szakmai stábja a helyszínen tekintette meg az utolsó bajnoki mérkőzésünket, így nekik sokkal könnyebb dolguk volt felkészülni belőlünk, mint fordítva – pillantott vissza a Gyöngyösi AK utánpótlás szakmai vezetője, Nagy-György Gábor. 

– Az első mérkőzèsen hazai pályán igazi ki-ki meccset játszottak a csapatok, ahol igazságos döntetlen született. A visszavágóra már mi is fel tudtuk térképezni ellenfelünket, és Molnár Zoltán edző kolléga vezetésével olyan taktikát dolgoztunk ki a fiúknak, amellyel sikeresen vívtuk meg az osztályozó második találkozóját. 

MLSZ Regionális U17 Alap Rájátszás, 1. forduló

Az első mérkőzésen:
GYÖNGYÖSI AK–BUDAFOKI LC 1–1 (1–0)
Gyöngyös, Kömlei Spt. V.: Dreabon András (Molnár I., ifj. Imrő)
Gól: Kovács-Tuba M. (7.), ill. Lee Subeom (49.)

A második mérkőzésen:
BUDAFOKI LC–GYÖNGYÖSI AK 1–2 (0–1)
Budafoki MTE Sporttelep. V.: Bodnár Ádám (Balla, Bense).
GÓL: Tóth G. Cs. (88.), ill. Horváth P. (21.), Szűcs B. (109.)

Ez utóbbin a gyöngyösi fiatalok minden utasítást maximálisan betartva, fantasztikus játékkal, hatalmas küzdelemben a 109. percben született góllal harcolták ki a folytatás lehetőségét.

– Köszönet a szülőknek és a hozzátartozóknak, hogy Budafokon, a Promontor utcában is hazai pálya hangulatát teremtették meg – emelte ki a szakember, majd rátért az örömben lévő ürömre. 

– Sajnos nem ünnepelhettünk felhőtlenül, mert csapatunk „motorja”, Eged Zalán súlyos kézsérülést szenvedett. Szerencsére már túl is jutott az operáción, a gyors és szakszerű segítségért köszönet jár a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet orvosainak. Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk Zalánnak, akit visszavárunk a csapatba és a pályára.

A 2. forduló programja

1. mérkőzés:
Június 12., szerda, 17.00: 
GYÖNGYÖSI AK–DEBRECENI SC-SI
2. mérkőzés:
Június 16., szombat, 16.00: 
DEBRECENI SC-SI–GYÖNGYÖSI AK

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában